View Single Post
Eski 19-01-2009, 10:43   #15
Minem
Ağaç Dostu

Minem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-09-2008
-Yeni bir hayata başlamak için emekliliği beklemek şart mı..?
Ben kendi açıma konuştuğum da işyerimi devredebilmek dışında, emekliliğimi beklemek zorunda kalıyorum. Artık tüketici bir birey olmak yerine, üretici bir birey olmak istiyorum...
Malum maddi sorunlarla uğraşmak, yeni bir hayat kurmak için zorlukları ikiye katlıyor. Tabi ki kişilere göre değişiyor.

-Bir yere yerleşirken geride bıraktıklarınız..?
Geride bırakılanlarla bağlantıyı koparmamak bizim elimizde. Artık telefon, internet neredeyse her yer de var..

-Yerleşmek istenilen yeri neye göre seçmelisiniz..?
Kişisel isteklerimiz hep ön planda olacak malesef. Ne kadar (evli iseniz) eşinizin isteği de olsa ilk aklınızda ki kendi isteğimiz olacak Ayrıca iklim, yaşam şartları, ekonomik zorluklar da göz önünde bulundurulmalı. Tercihim Muğla, Fethiye vs. tarafları...

-Eşler beraber mi karar vermeli..?
Evlilik varsa kesinlikle...

-İkinci hayatta karşılaşacağınız sorunlar..?
Yalnız yaşayacaksanız, yerleştiğiniz bölgenin örf ve adetlerine daha da dikkat etmek zorundasınız. Genel olarak çözülmeyecek sorunlar olacağını sanmıyorum

-Çocukların okul hayatı..?
..................

-Anne-babanız çok mu yaşlı..?
Kendi işlerini kendileri görebilecek durumda olsalar da, elimiz az da olsa üzerlerinde olmalı diye düşünüyorum. İhtiyaç anında yanlarında olmak önemli..

-Bahçeli evde yaşamak..?
Şu an için en büyük amacım bahçeli ev. Betonların içinde üzerinize sıçrayan çamurları temizlerken iğreniyoruz. Bahçeli evler de çamurların içinde yüzmeyi, tırnaklarımızdan toprakları temizlemeyi de öğrenmeliyiz diye düşünüyorum. Bunun düşüncede kalmasına da izin vermeyeceğim(Allah'ın izniyle)

- Evcil hayvan sahibi olmak...?
Evcil hayvanların çoğunu sevmekle birlikte, sahibi olabilir miyim diye kuşkularım var. Minik bir köpek (evin içinde olmamak şartıyla) olabilir.

-Büyükşehirden kasabaya dönmek..?
Kendim için özüne dönmek diyebilirim. En çok istediğim, deniz gören iklimi sıcak bir sahil kasabası. Camınızı açtığınız da komşularınızla selamlaşmak, kuş sesleri, horoz sesleri arasında uyanmak, temiz havayı ciğerlerinize kadar solumak gibi...

-Yeni bir yerde yabancı olmak..?
Hepimiz büyükşehir de başka semte taşınınca memleket değiştirmiş gibi olmuyor muyuz? Zorluklar heryer de olacaktır. En önemlisi bu zorlukları asgariye indirmek. İnsan herşeye alışıyor-muş (Tecrübe ile sabittir)

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön