View Single Post
Eski 18-01-2009, 20:14   #120
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Çilek ağacını bu sabah devreye aldım. Sistemi ve pompayı test etmek için akıllı prizi 15 er dakikalık dilimlere ayarladım. 15 dakika çalışıyor 15 dakika duruyor. Şu an 10 saati geçmiş durumda ve bir olumsuz bir durum yok. Sistemin tekrar fotoğraflarını çektim. Pompa çıkışına koyduğum by-pass devresini ve havuzun detaylarını tek tek çektim. Yapmak isteyen arkadaşlara kolaylık olur.

Toplam 50 litre su alıyor. Ön kısımda 370x325 alanınada ek bir havuz oluşturdum ve üzerini su üzerinde yüzen straforla kapattım. Su seviyesi azaldıkça bu strafor aşağı inecek. Aynı zamanda su seviyesinide kontrol etmiş olacağım. Bu alana sağlıklı olarak kaç kök sığdırabilirim bilemiyorum ama buraya marul koymayı düşünüyorum.

Pompanın çıkışına bahçe ekipmanları bölümünde satılan üzerinde kısma vanalarıda bulunan çatal biçiminde hortum ucu aldım. Bunun bir ucunu havuz içine boş bıraktım ve vana yardımıyla pompanın fazla gelen debisini by-pas ediyorum. Eğer suyun havalanması için bu devridaim yetmezse ucuna kısa bir hortum takarak suyu havuz su seviyesinin üzerinde fıskiye yaparak besinin oksijen almasını sağlayacağım. Dolayısıyla ek bir hava motoru bağlamayacağım.

Diğer hortum ucundan yukarı doğru çıkan damlama borusunun ucuna bir Te bağlayarak her iki ucuna yine damlama tesislerinde kullanılan vanalardan bağladım. Dolayısıyla her ağaca giden sıvı miktarınıda kontrol edebileceğim veya ağacın birine bakım yaparken diğerini sulamaya devam edebileceğim.

Bundan sonra Ordu' dan gelecek çilek fidelerimi bekleyeceğim. Pazartesi kargoya verilirse en geç çarşamba bende olur herhalde. Romantik serseri avatarlı arkadaşımızın elinde Osmanlı çileği fidesi var bilgilerinize.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 13:42
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön