View Single Post
Eski 17-01-2009, 23:13   #116
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Çilek ağacının tamiri yeni bitti.

Yapışmama probleminin nedenini çözdüm. Kasa ve kasaya ilk yapıştırdığım koyu gri renkli boruların malzemesi PVC değilmiş. Bugün PVC kaynağı için gittiğimde öğrendim. Borunun üzerinde yazıyormuşta ama alışkanlık bu ya PVC boru deyip geçiyoruz. Malzeme cinsi PP, yani polyproplen ve ne PVC kaynağı ile ne de benim kullandığım Pattex yapıştırıcı ile yapışması mümkün değilmiş. Elimdeki Pattex tüpünün üzerini okuyunca PP ve PE için uygun değildir diye yazmışlar zaten.

Geriye tek çözüm mekanik birleştirme kaldı. Ø75 boru kelepçesi aldım ve tabanına conta koyarak M6 civata ile kasa duvarlarına bağladım. Yukarda bulunan kelepçeler zaten suyla temas etmiyorlar, aşağıdaki kelepçelerde de vida bağlantı yerini silikonla kapattım. Sızdırmaması lazım ama sızdırsada tedavisi mümkün. Yeterki devrilmesin artık. Newyork ikiz kuleleri gibi yıkıldı geçen gün.

Yarında testlerini tamamlarsam artık çilek fidelerimi bekleyeceğim. Ben çilek siparişlerini verdikten sonra Sn. Nariçi çilek satışı için başlık açmış, çok üzüldüm. Fide için iki üç gün kıvrandığımı yazmıştımda. Neyse kısmet diyelim.

Birde Sn. Malbman' ın bir sorusu vardı. Aradaki straforun işlevi ile ilgili olarak. Fotoğrafta straforun dibinde havuzlar arası geçişi sağlayacak bir tünel delik var ve sıvı geçişi için yeterli oluyor, özellikle küçük tuttum ki filtre koymak gerekirse kolay olsun. Ön tarafta kalan boş havuza gelince Sn. Envor' un havuzunun minisini yapacağım. Üzerine kapatacağım strafor suyla temaslı olarak yüzecek ve üzerine sığdırabildiğim kadar marul koymayı düşünüyorum. Sadece deneme amaçlı, aynı sıvıda çilek ve marul gelişimi nasıl oluyor onu gözlemlemeye çalışacağım

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 13:40
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön