View Single Post
Eski 17-01-2009, 22:00   #19
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Söndürmek değil, yanmasını önlemek ile başlamak lazım.

Merhaba.

Her ülke yeni taktik ve teknikler denemektedir. Ancak ülkemizde yangın işi ile çağın gerektirdiği ölçüde uğraşacak kurum bulunmamaktadır. Uzaydan gazeteyi okuyabilecek hassaslıkta ve ısı sensörlü aletler ile erken yangın uyarı merkezleri kurulabilecek iken, biz daha fazlasını, orman yangınlarını önlemek için kullanacağız mantığı ile Geçici orman işçilerine veriyoruz.

Bir düşünelim, yangın çıkmazsa binlerce adam işsiz kalacak. Bu durum sizce mantıklı mı?

Dünyada İrandan sonra, ormanlarını en hızlı kaybeden ikinci ülke olduğumuz halde, Yıllardır bu yöntemin işe yaramadığını hala anlayamamış olan bir yönetim ile karşı karşıyayız.

Ormanlarını çoğaltabilen ülkelerin kullandığı yöntem, çıkan yangına müdahale etmek değil, çıkacak olası yangını önleyebilmektir. Bunun için de çağa uygun yöneticiler lazımdır.

Akıllı insanlar problemi de teşhis eder, çözümü de bulur.

Acaba bu köhnemiş politikalar ve basiretsiz yöneticiler yüzünden, bu sene ne kadar ormanımızı kaybedeceğiz?

Kendimize ait, istediğimiz zaman uçurabileceğimiz yangın söndürme uçağımız ne zaman olacak? Para yoksa Kodamanların ikinci ve üçüncü makam arabalarını satın. İşe yaramayan personel sayısını azaltın. Azaltmaya çaycıdan değil üstten başlayın. Göreceksiniz çok uçak alacak paramız olur.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön