View Single Post
Eski 17-01-2009, 18:16   #602
salah
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2006
b5a hakkında￿￿1

merhaba arkadaşlar!
22 saydadır biraz sıkılarak birazda b5a hakkında ciddi şeyler bulabilir miyim diye okudum.
B5a gübresini enine boyuna tartışmıssınız .Hoşuma gitti .Bu güne kadar internette b5a hakkında böyle bir tartışma olmamıştı.Ürünü geçen yaz bende kullandım.Biz açık alanda yazlı kışlı sebze ekeriz.Ürün beni baya heyacanlandırmıştı,bir litre ile 7 dönüm olmadı 5 dönüm.Müthiş bir şey dedim hem bitkiyi besleyeceksin hem topragı bozmayacaksın hem saglıklı ve bol ürün alacalsın gerçekten çok güzel.

Hemen ürünü satan firmayla irtibat kurup iki litre istedim daha dogru ilk önce bekir beyle temasageçtim . Herkes gibi benimde sorularım vardı.Ve bekir hocayla konuştuk denemek için ürün siparisi verdik .Nisan 15 te ekmiş oldugumuz 4 dönüm domates ve 3 dönüm hıyar da kullanmaya başladık .Fideleri dikdikten sonra can suyuyla birlikte vermeye başladık ama malesef mayıs ın 9 unda bir tolu bütün bitkiler enkaza döndü .Dedim sezunu başlamadan bidirdik ama bir hafta sonra bir gübreli su bitkiler yeniden ışkın vermeye başladı .
Çok şükür kurtardık.
Bitkilerin yeniden ışkın vermesi b5a sayasinse mi yoksa vermiş oldugumuz diger gübrede mi onu tam bilemiyorum.
Bizim yanlışımızda burada oldu keşke diyorum iki üç hatta sadece gübreyi deneseydim.Onun için birşey anlamadım ama bu yaz yarım litre alıp küçük bir paselde deneyecegim .Bizde gübre gideri çok fazla oluyor ilerde yüzlerce dönüm ekecegimize göre umarım ürünle ilgili cd videolarda,fotograflarda ve şu ana kadar deneyen kişilerin yazdıkları olumlu etkileri bende görürüm.
Ürünle ilgili antalyadan ümit beyle,bilal durmuş beyle ,cemal beyle ve ismini hatırlayamadım birkaç kişiyle konuştum.
Ümit bey ürünü hem satıyor hemde kendi seraasında kullanıyor sagolsun taa buraya( iskenderun ) kadar geldi.Bilal bey vidyodaki kiş(i patlıcan serasından 25 ton ürün aldıgını söyleyen kişi .) Yalnız bilal bey b5a ile birlikte başka organik gübreleri kullandıgını söylüyor.

Bir başka kiş(CEMAL BEY)i biber serasından her toplamaya 750 kg biber aldıgını söylüyor yalnız bir süre sonra biber ucuzlayıbca 33 AN gübresi kullanmaya başlamış.
Bir başka kişi ( bu amcanın ismini unuttum) salatalık serası nemetottan dolayı komple kavrulmuş bu üründen sonra yeniden ışkın verip verime yatmış.
Ben bunlarla bire bir telefonda görüştüm hepsinin söyledigi ürünün iyi oldugu ama pahalı oldugu.
Şimdi ben bu üründen bir yarar göremedim ama ürünü kötüleyemem önümüzdeki yaz daha net görecegiz.

Ürünün kzötü yanı biraz nazik bir ürün olması.Diger kimyasallarla karıştırmayacaksın,gün batımından sonra vereceksin*ve bunun gibi .Bu biraz insanı zorluyor özellille geniş alanda kullanacagımız düşünülürse.

Birde şu var insanlar soruyor merek ediyor .Bende Ümit eyin ,Bekir beyin kafasını az şişirmedim .
Ya dedim tek bir ürün nasıl oluda bitkinin makro ve mikro besin ihtiyaçlarını karşılar ve bir sürü soru sagolsunlar dilleri döndügünce anlattılar.

Bakın tekrar söylüyorum ben bu üründen zahiren fayda göremedim ama burda uygulama hatası bende küçük bir alanda sadece bu ürünü denesydim olumlu ve olumsuz bir kanıya varırdım.ama olmadı ama bu yaz böyle yapacagım.

Birde ürünün içerigini kimse yüzde yüz açıklama zorunda degil .Arkadaşlar örneklerini vermiş coca cola keyifle içiyorsunuz ama bunun içinde ne var diye sızlanmıyorsunuz .Bilmen gerekenler zaten üzerinde yazılı bırakında birazıda yapana kalsın.
Ben size iki örnek daha vereyim FLORA X diye bir ürün alman malı .Bitkisel kökenli ve birkaç iz elemenle desteklenmiş organik bir gübre .Bununda içeriginin tamamı bilinmiyor adamlar söylemiyor.Bu ürününde iddalı bir sloganı var;" GELECEGİN ÜRÜNÜ" kimse kalkıp bu ürünü tartışmıyor .
Yine amerikan yapımı bir organik gübre ismini hatırlayamadım.Bunu satan ziraatcide aynı şeyi söylüyor içinde bilmedigimiz birkaç şey var diyor.

Eminim bu ürün BAYER gibi diger büyük firmalardan çıksaydı kimsenin sesi çıkmayacaktı.BAYER bu yapar ya denecekti .Kendi insanımıza biraz güvelim.
Bazı bilgiler kitabidir bazı
ları ümmidir yani Allah vergisidir.Bu kardeşimizde böyle olabilir ayrıca kendisi araştırmış yani fiili duasını yapmış.
neyse bu kadar yeter
saygılarr

salah Çevrimdışı   Başa Dön