Konu: Lisianthus
View Single Post
Eski 17-01-2009, 17:44   #124
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Lisianthus konusunda bilgiler

Lisianthus konusunda yorumları okudum ve bazı bilinmeyen veya yanlış bilinenleri açıklamak gereğini hissettim. Ben yaklaşık 6-7 yıldır serada lisianthus yetiştiriyorum. Kesme çiçekler (genellikle Çelenk, sepet, buket, aranjmanlarda kullanılan )konusunda araştırmacı olarak 25 yıllık bir bilgi birikimim var ve bu bilgileri paylaşmaktan keyif alırım. Hayatımda ilk kez bir siteye üye oldum kısacası acemiliğimi bağışlayın. Gelelim lisianthus (Eustoma rusellianum) a. Lisianthus Türkiyede ve dünyada yeni bir çiçek türü. Genellikle KESME çiçek olarak kullanılmakla birlikte ıslahçılar saksı çiçeği olarak kullanılan ve bordürlerde mevsimlik çiçek olarak kullanılan (Bodur) tiplerini ıslah ettiler. Tohumla çoğaltılır. tohumları çok minik olup tuzlukla serpilir.!Tohum ekme zamanı yalova koşullarında Ocak-Mayıs arasındadır. Tohumlar 21-22oC da çimlenir, çimlenen bitkicikler 16-18oC da 3 ay büyümeden genişlerler genişleme süresinin ardından sürgünlerini uzatarak çiçeklenirler. 3-4 yaprak çifti oluştuğu zaman bitkide 2 yaprak çifti kalıcak şekilde tepeleri kopartılırsa bir kökte 3-5 dal çiçek olur. ilk çiçekler Haziran temmuz da olursa (Fideleri Nisanda ekilirse)İkinci el çiçekleri Eylül Ekim aylarında açar.yerim doldu teşekkürler.

Düzenleyen kgursan : 17-01-2009 saat 18:13 Neden: foto ekleme istedim beceremedim
kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön