View Single Post
Eski 17-01-2009, 10:06   #115
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Çilek ağacınızın başına gelenleri okudum da, kafam tamamen başka bir yerdeydi unutmuşum. Duruma üzüldüm ama en azından sevindirici bir tarafı var; o da sistem her şeyiyle işletmeya alındığı zaman olmaması. O zaman felaket olurdu sanırım.

Ara bölmeyi silikonla yapıştırdığınızı söylemişsiniz ama bana kalırsa besin eriyiğinin içinde motordan ve bir parça gortumdan başka yabancı madde bulundurmayın derim. Ağaçları tutan boruları yapıştırdığınız malzeme için de aynı şeyi söyleyecektim, sürekli unutuyorum.

Bunun birinci nedeni, bu malzemelerin zamanla özelliğini kaybedip parçalanarak suya dağılma ihtimali ki o zaman motorun kanatlarına girip motora da hasar verebilir. İkincisi ise, bu maddelerin kimyasal maddeler olmaları ve içerdikleri kimyasalların besin eriyiğine, dolayısıyla da yetiştirdiğiniz bitkilere geçme riski.

Tuzluluk konusunda da haklısınız. Az önceki mesajı yazarken tamamen başka bir şey düşünüyordum ve bildiklerimin tam tersini yazmışım. Yanılttıysam özür dilerim. Anlıyacağınız aklım burada değildi ve akım derken yokum yazmışım

Araya koyduğunuz straforun işlevini hala tam anlamış değilim. Motorun olduğu bölme ile diğer bölme arasındaki besin eriyiği geçişini zorlaştırmaz mı?

Bir de drene olan besin eriyiği doğrudan tanktaki eriyiğe karışacağı için besin eriyiğine oksijen vermeniz de gerekecek gördüğüm kadarıyla. Zira drene olan besin eriyiği yüksek bir yerden dökülmeyeceği için hava alması pek mümkün görünmüyor.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön