View Single Post
Eski 17-01-2009, 09:37   #114
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Günaydın Sn. Malbman,

Çilek ağacımın başına gelenleride yazmıştım, okumadınız herhalde. Deneme sınavını geçemedi ve sizinle konuştuğumuz gibi çöktü. Bügün gidip PVC kaynağı ile kaynattıracağım. Kesin çözüm. Bir daha korkulu rüya görmek istemiyorum.

Aradaki bölmeyi de silikonla yapıştırdım. O öyle idare ederdi belki, olmazsada kaldırırım diye düşünmüştüm. Amacım Sn. Envor' un havuzunun minisini yapmak ve boşluğu değerlendirmekti. Hala da o düşüncem geçerli. Nasıl olsa altında besinli su var, straforun üzerine 4 adet delik açıp orayada "Malbman Marul" larından koymayı düşünüyordum.

Domatesler şimdilik çok iyi gidiyor. Ben bu arada işin teorisini çözmeye çalışıyorum. Hala Ph metre alamadım. Olsa daha iyi değerlendirmeler yapabileceğiz. EC konusunda benim hatırladığım, bitki kendisi için gerekli elementleri sudan aldıkça sudaki tuzluluk oranının artmasını sağlıyor. Tuzluluksa iletkenliği yükseltecek yönde etkiliyor diye düşünüyorum.

Bu toprak saksılardada böyle, fazla suladığınız zaman toprağın üzerinde tuz birikintisini andıran beyaz birikmeler oluyor. Tuzluluk arttıkçada bitki köklerinin etrafını sarıp kapattığı için bitkinin besin almasını engelliyor diye biliyorum.

Bunun için 15 günde bir besin sıvısının değiştirilmesi ve köklerin temis su ile yıkanarak tuzlardan arındırılması öneriliyor diye biliyorum. Okuduklarımdan aklımda kalan bunlar. Bu yüzden konuyu irdeleyelim dedim. İçinde kök bulunmayan 0. saksıda ise tam tersi bir durum söz konusu mu acaba?

Kudret Ağabey' e arz olunur.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön