Ne güzel çok mutlu oldum sayın malbman
Ben hiç hatırlamıyorum sellukayı, aslında hiç çiçek hatırlamıyorum o zamanlardan. Bir tek anneannemin 200 sokaktaki evinde bir tül vardı (kuşkonmaz olabilir diğer adı) onu unutmamışım. Annem de selluka için, şuradaydı, şunun bahçesinde vs diye epey dil döktü ama nafile hiç hatırlamıyorum.
Hemen selluka mın yazın çektiğim resimlerinden ekliyorum. Birde paylaşmak isterim ki ben haziran ayı gibi İzmir’den getirttim. Kapımın yanındaki büyükçe bir saksıya diktim. Birden uzamaya başladı her gün hortumla saksının üstü dolana kadar suluyordum ve o uzuyordu. Sanırım 5-6 metre ya da daha fazla uzadı ağustos başı gibi çiçeklenmeye başladı ama yapraklarına da bir şeyler oldu hem çiçek hem tuhaf bir şekilde bozulma başladı. Forumda kırmızı örümceği biraz geç okumuşum muhtemel o yüzden bazı çiçekleri açmadan döküldü açanlar hiç tohum vermedi, ama ben sandalyeye çıkıp, daha doğrusu ev halkını ve komşularımı da çıkarıp sellukayı koklattım gerçekten muhteşem bir kokusu vardı
Şimdi budadım dalları toplayıp yuvarlak bir çelenk gibi 1,-2 metre yükseklikte sabitledim. Aslında yumru kök diye okudum donmaması için hepsi nimi kesmeliydim bilmiyorum. Dilerim kışı atlatır.
|