Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 16-01-2009, 22:27   #1017
Nariel
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Merhaba orkide severler,

Benim de küçükten alıp büyütmeye çalıştığım bir phalaenopsis'im var, daha önceden burada kendisini göstermiştim. Saksısının içi yosun tutmuştu ve bana harcını değiştirmem gerektiği söylenmişti ancak bir türlü fırsat bulup değiştiremedim.

Sulamasını da menekşelerim gibi yapıyorum, onları ne zaman sularsam orkidemi de suluyorum ve tıpkı diğer saksı bitkileri gibi saksının üzerinden orta karar miktarda su döküyorum. Tabağına çıkan suları da harcın emmesi için birkaç saat bekliyorum, harç tamamen ıslanmış görünene kadar.. Sonra tabakta daha su kaldıysa boşaltıyorum.

Önceleri ihmalden dolayı gerektiği gibi bakım yapamıyordum, sonra bu durumdan gayet memnun olduğunu görünce özellikle bu bakım yöntemini devam ettirdim.

Saksı harcının içinde zaman zaman minicik şapkalı mantarlar çıkıyor, saksı şeffaf olduğu için dıştan görünüyor..

Acaba ben bu orkidenin harcını değiştirmeli miyim? Yoksa bu düzen ona iyi geldiği için hiç ellemeyeyim mi?

Aldığımda bu mesajdaki gibiydi: http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=127

Şimdi ise böyle:

Eklenen Resimler

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön