Konuya geçmeden önce, küçük bir öykü anlatmak istiyorum:
Bir gün ormanda yangın çıkmış. Herkes can derdinde kaçışırken, minik bir serçe, ormanın yakınındaki gölden, gagasına doldurduğu bir damla suyu getirip, alevlerin üzerine atıyormuş durmadan. Kaçışanlar alayla sormuşlar serçeye:
‘’ Bir damla su ne işe yarar. ‘’
Yanıtlamış minik serçe telaşla:
‘’ Elimden ancak bu kadarı geliyor. ‘’
----------------------------------------
İşte o minik serçe gibi, benimde foruma ‘’ yararlı ‘’ olabilmek adına, elimden ancak bu kadarı geliyor.
----------------------------------------
IVAN SHİSHKİN
Ivan Shishkin (1832 - 1898), orman manzara resimcisi bir Rus 'tur.
Shishkin, 4 yıl boyunca Moskova Resim, Heykel ve Mimarlık okulunda eğitim gördü. Sonra 1856 'dan 1860 'a kadar Saint Petersburg Sanat Akademisine katılarak yüksek onur ve bir altın madalyayla mezun oldu. Shishkin, 5 yıl sonra Akademi’nin bir üyesi oldu ve daha sonra profesör ünvanı aldı. Bu süre boyunca Yüksek Sanat Okulu’nda manzara resmi dersi verdi.
Shishkin, bir süre boyunca İsviçre ve Almanya 'da çalıştı. Saint Petersburg 'a dönüşünde, Gezici Çalışanlar Birliği ve Rusya Suluboya Çalışanlar Topluluğu 'nun üyesi oldu. Ayrıca, Sanat Akademisi, Moskova 'daki Rus Sergileri (1882), Nizhniy Novgorod (1896) ve Dünya Fuarları 'nda (Paris 1867 ve 1878 ve Viyana 1873) sergilerde görev aldı. Shishkin 'in resim tekniği, doğa üzerinde analitik çalışmaya dayanıyordu. Sanat hayatı boyunca, resimlerindeki fotoğraf kalitesindeki detaycılığı sebebiyle, eleştirmenler tarafından mütemadiyen eleştirilmiş ve hatta ruhsuz olarak görülmüştür. Orman manzara resimleri dışında, çok iyi bir teknik çizimci ve kitap resimcisiydi. Bir rivayete göre, atölyesinde henüz üzerinde çalışmaya başlamadığı, yeni bir tuval önünde ölü bulunmuştur.

Vasiliy Mate 'in kalemiyle, İvan Shishkin. ( 1898 )
Kaynak:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Shishkin, kişisel arşivim ve birazda beynim.
----------------------------------------
Not 1: Çevirilerde yardımcı olan ağabeyime teşekkür ederim.
Not 2: İvan Shishkin ‘in resimlerini incelerken, Kitaro ‘nun ‘’ Eternal Spring ‘’ şarkısını / müziğini dinlemenizi tavsiye ederim.
Not 3: İnşallah konuyu yanlış yere açmamışımdır.