View Single Post
Eski 16-01-2009, 09:38   #133
aydolum
Ağaç Dostu

aydolum's Avatar

Giriş Tarihi: 07-03-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi açık-pozisyon Mesajı Göster
Merhabalar,

Sulama ile ilgili bazı listeler verilmiş daha önceki gönderilerde... Ben birşey sormak istiyorum; mesela deniyorki belli yaştaki bir bodur elma fidanını belirli aylarda işte örneğin günde 5 litre sulamalı... Tamam bu konu gayet anlaşılır, fakat bir bahçe düşünelim, içinde örneğin 4.000 tam bodur fidan var (20 dönüm kadar). Bahçede damla sulama sistemi var. Bu bahçeyi sulamak için
- günde şu kadar litre dendiği için ben hergün gidip sistemi çalıştırıp sulama işi bitince sistemi kapatmalı mıyım, yoksa günde 5 litreye denk gelen suyu 15 günde bir versem olur mu? Yani bu sulama yapılacak 4-5 ay boyunca hergün bahçeye gitmem gerekli mi?
- 20 dönümdeki 4.000 kadar fidanı damla sistem ile sulamak kaç saat sürer? Yani ben bahçeme gitsem orada sulamanın bitmesini beklemek için kaç saat geçiririm?
- Bir de bu kadar fidanı damla sistem ile sulamak için ne kadarlık bir su tankı gerekir?

Ayrıca destek sistemi ile de bir kaç sorum olacak
- Bu çelik tel, direk, koruma filelerini ve aparatlarını nereden temin ederiz? 4.000 fidan için üç aşağı beş yukarı maliyeti ne seviyede olur?
- Devletin dekar başına verdiği "doğrudan gelir desteği" dışında bu tip destek, fidan, vs için verdiği destek var mıdır?

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler...
Sayın açık-pozisyon bahçenizi tesis etmişseniz her hangi bir fidan desteği almanız mümkün değildir. fidan desteğinden yararlanmak için önce Tarım Müd. müracaa ediyorsunuz sonra sertifikalı fidanlardan bahçe tesis ediyorsunuz Tarım Müd. elamanları gelip bahçenizi tespit ediyorlar ama fidanlarını sertifikalı olmalı mutlaka akabininden dekar başından 150TL/da en az 5000 metre karelik bir alana dikim yaplısınız 5 dekardan az olurda alan destek alamazsınız. damla sulamyıda sitemi ağaçaların günlük su ihtiyacını verebilecek şekilde ayarlarsanız sistemi kapatmanıza gerek kalmaz. yok ben ağacın su ihtiyacını haftalık veya 15 günde bir vereceğim derseniz damlamayı boşuna yapmış olursunuz ve bitkinizden istenen verimi alamamış olursunuz, az sulamayla çok su yerine az suyu sürekli olarak vermeniz çok daha iyidir. tel ve direklerin maliyeti içn bahçenizin ölçüleri, kaç sıra fidan dikeceğiniz de önemlidir.

aydolum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön