Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969
Oğuz Bey verdiğim mesajı algılayamamış olmanız beni gerçekten çok üzdü....Ben iyi tarım uygulaması ve organik tarımın tüm Türkiye'de yaygınlaşmasını istiyen insanlardan biriyim.Ülkemizde 500 e yakın Etkili madde içeren kimyasal kullanılıyor ve bunların bazılarının kanserojen olduğuda biliniyor.Çiftçilerimizin en yaygın yaptığı yanlış son ilaçlama ile hasar arasında geçmesi gereken süreye uymaması ve sonuçta insanlarımızın yavaş yavaş zehirleniyor olması...
|
İyice araştırırsanız ;Avrupada organik tarımda bu ürünler yasaklandığını görürsünüz.
Zaten Avrupada yasaklanan ilaçlar nedense en son TÜRKİYE pazarında satılır bizler o ilaçlarla yetişmiş meyve ve sebzeleri yeriz.Aradan uzun yıllar geçtikten sonra burdada yasaklanır. GÜLDÜM!
Tarım İl Müdürlükleri 172 kalem pestisit taraması yapar ve ihracata uygundur belgesi verir.Her nasıl oluyorsa Avrupada Akredite olmuş labaratuvarlarda yapılan incelemelerde 350 kalem pestisit tarar ve ilaç kalıntısını tesbit eder ve o ürünün ülkelerine girmesine müsade etmez.

Gene gülüyorum . Bizim Zıraat Mühendislerimizin bazıları biberde ruhsatlanmış ürünü domateste kullanır çilekte kullanır , salatalıkta kullandırır ee sonra gene gülüyorum

e bizim mallarımızı geri çevirdiler .GÜLDÜM! Çevirirler arkadaşlar bu kafayla çevirirler.
Biraz isterseniz işin gerçek boyutlarına inelim . İhracat yapan firma halden veya müstahsilden mal talep eder. Malı kendi kriterlerinde beğendikten sonra Tarım il Müdürlüğüne müracaat eder. Normalde Tarım İl Md. müstahsilin serasına veya bahçesine giderek dalından kendi toplayıp torbaya koyup mühürlemesi gerekir ,nedense bunu ihracat firması yapar. Gene gülüyorum. Sonucunda tarım il müd. kalıntı müsade edilebilir oranlardadır diye onay verir ve ihracatçı tırın kapıları kapanır ve yola çıkar . Tesadüfen yurt dışında bu tır analiz için incelemeye alınır ve bizim tarım il müd. yapmış olduğu analizden farklı bir analiz raporu ihracatçının eline verilir ve malı ülkeye kabul etmezler. Yurt dışında ki bu uygulamada normalde tırın içersindeki tüm ürünlerin imha edilmesi gereklidir. Fakat bizim ihracatçı hemen kolları sıvar ve tamamen duygusal işler devreye girer ve her nasılsa almanyadaki tır birden bizim sınır kapımızdan içeri girer , marketlerde pazarlarda bizlere satılır ve yedirilir. Bu yazdıklaarım belki birilerinin canını sıkabilir, hiç umrumda değil inanın.
Geldik sıra üreticinin durumuna ; Adamın zırai danışmanı var, hani iyi tarım uygulaması yapıyorya , gene güldüm. Üreticinin başı nematod la dertte ve danışmanı o hastalığı iyileştirmesi gerek yoksa işinden olacak ya, ve hatta yeni müşterileri de bünyesine katacak ya iyileştirirse . Dayıyor fungusti sistemik olarak kökten ve dozajları dikkate almadan 15 gün ara ile 3 sefer . Sonuç İhracatçının düştüğü rezaletin ilk perdesi Gene gülüyorum halimize.
Geldik Topraksız Tarım yapan Üreticinin durumuna ; Adam böbürleniyooo ben topraksız tarım yapıyorum kurmuş 3milyon dolarlık tesis benim ürünlerim organik diye övünüp pazarlıyor. Serasında Kırmızı örümcek ,beyaz sinek , için insektisit kullanıyor. Külleme , pas , fungusit atıyor . Ve organik diye ürün satıyor. Antalyadaki büyük üretim yapan topraksız seralardan bahsediyorum.
Geldik 2 dönüm , 3 dönüm vesaire olan çifçimize ; Garibimin parası yok gidiyor haldeki komisyoncusundan faizle borç para alıyor.Ve komisyoncusunun gösterdiği fidelikten fidelerini .ilaç bayisinden gübrelerini alıyor. Fidelikten aldığı fidelerin tohumu yurt dışından hastalıklı olarak ithal edilen tohumdan yapılmış fideyi alıyor garibim , ve bu çifçimiz daha fidelerini ekmeden serasına solarizasyon yapıp toprağını steril hale getiriyor.Neyse fideleri alıyor , dikiyor ve 2 hafta sonra fideleri hastalanmaya başlıyor . Hemen panik içinde zıraatçi danışmanını arıyor. Sebebi çifçimizin hayatı söz konusu çünkü faizle borç alarak yaptığı ürün elden gidecek ya !!! Danışman yazıyor reçeteyi çifçimiz uyguluyor , uyguluyor olmuyor danışman başka recete yazıyor olmuyor olmuyor ve sonunda 1 dönümden 10 ton alacakken alıyor 3 ton oda zehirden yakalanıyor , ve şu anda komisyoncu üretici ve danışman savcılıkta sorgulanıyorlar yani yargılanıyorlar sebebi ihracatçının yakalattığı mal yüzünden.
Çok acı bir şey söyleyeceğim sizlere en güvendiğiniz marketten paketlenmiş bir salatalığı 3 kilo alın ve analiz ettirin, ve görün analiz ücreti yanılmıyorsam 300 ytl civarında.
Her bitkinin zehiri içine alış oranı farklıdır arkadaşlar ve sayın DANIŞMANLAR Elmada ruhsatlı olan Ayvada kullanılmamasının sebebi budur yoksa adam Ayva içinde ruhsat alır. Bunları kimse bahsetmiyor denizlinin üzümleri afyonun kirazları neden yurt dışından geri geliyor arkadaşlar, neyse kafanızı şişirmeyeyim daha fazla sonuca gelirsek benim araştırmalarım ve deneyimlerim kim ne derse desin kimyasal ilaçlar dahil olmak üzere bordo bulamacı ve göz taşı sağlığa zararlı ve kansere yol açan ürünlerdir. LÜTFEN SEN İYİCE ARAŞTIR . SANA SEN DEMEM SAYGISIZLIK İÇİN DEĞİL SAMİMİYET İÇİNDİ!