View Single Post
Eski 15-01-2009, 19:30   #103
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Serada ve Çilek ağacında son durum

Bu akşam çilek ağacının eksik malzemeleri de geldi ve tamamladım. Geriye tek çilek fidesi kaldı. Çilek ağacı bence güzel oldu. Adım adım montaj resimlerini paylaşmak istiyorum. Yapmayı düşünen arkadaşlara kolaylık olur.

Deponun içini ortadan ikiye böldüm. Bir kısım pompa haznesi olarak kullanılırken, deponun diğer yarısını durgun su mu diyeceğiz yoksa su devridaim yaptığı için akan su kültürümü diyeceğiz, bir kaç kök marul koymayı düşünüyorum. Pompayı dışarda test etmiştim ama yarında kendi deposu içinde test edip, damlama, su kaçırma var mı ona bakacağım. Çünki damlama sistemi için yapılmış boru ve bağlantı parçaları borunun takıldığı yerlerden damlama yapıyor. Silikonla tesbit etmediğim bir kaç bağlantı var. Montajı tamamlayabilmek için bırakmıştım.

Domateslerde durum iyi gidiyor, yapraklardaki yeşil tonundaki renk açılması yeni besin değişimi ile değişti. Renkler daha koyu yeşil gibi. Torfta olan domateslerin birinde de meyve oluşmuş. Domateslerin önünde ki iki uzun saksıya torf içinde maydanoz ve dereotu tohumu dikimi yaptım. Bakalım çimlenecekler mi? Hatta birine birkaç tanede biber tohumu, diğerine de hıyar tohumu diktim. Onlar da çimlenirse balkon manav dükkanına dönecek. Salata için bütün malzeme hazır. Geriye Zeytinyağı, Limon ve sirke kalıyor. Evde zeytin ağacı olmaz di mi? (Limon yaparsam şaşırmayın diye soruyorum.)

Çilek fidesi için forumdaki herkesten yardım bekliyorum. Sn. Nariçi elindekileri akinselçuk kardeşe gönderdiği için ona bir şey diyemiyorum.

Saygılar

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 13:33
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön