En son aşamada hamuru bir şerit haline getirip, bu büyük şeritten parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Sardığımız bu hamurları yağı donana kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.Sonra çıkarıp üstünden bastırarak tekrar yuvarlak şekilde unladığımız tezgahta elle açıyoruz ve kızgın tavada pişiriyoruz. Katmerleri pişirmeden önce üstündeki unu atması için iyice sallıyoruz.
Katmeri en çok peynir ve değişik reçellerle yemeğe bayılıyoruz. Aslında tek başına bile çok lezzetli bir yiyecek... Her mevsimde ve bilhassa sabah kahvaltısında sıksık hazırlanan bir hamurişidir.
NOT: Yukarıdaki tarif ve fotoğraflar Kayseri Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü sitesinden alınmıştır... Bknz: www.kayseriolgunlasma.com