View Single Post
Eski 14-01-2009, 17:50   #101
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sn. Envor,

Torf ilavelerini yaptım. Çilek ağacından dolayı ihmal etmiştim. Bugünlerde güneşte var, domateslerin keyfi yerinde. Yalnız torfta olanlar diğerlerinden cılız kaldılar. Çiçekleri var ama boyları daha kısa kaldı. Saksı altlıklarında su bitmediği için yeni sulamada yapamıyorum. Kavanozda olan saksılarda da meyve oluşmadı henüz. Paralel saksıda olan üç fidenin üçündede meyve oluştu. Farlılık neden bilemiyorum.

Bu arada çilek ağacının karkas çalışmaları ve dalgıç pompanın test ve bağlantı işlerini bitirdim. Perlit alabileceğim yeride buldum. Ama korktuğum başıma geldi, bende Akın Selçuk gibi fide bulamıyorum. Selahattin Yılmaz beye yazdım onda da kalmamış. Istanbul' da sordum bu mevsimde zor dediler. Daha önce hiç uğraşmadığım için cinslerini de tanımıyorum. Balkonda bizim için en uygun cins osmanlı' dan başka ne olabilir. Aydın' da Camarosa ve Kabarla cinsi fide var diye yazıyor ama konuşmadım henüz. İki ağaçta toplam 48 kök fideye ihtiyacım olacak. Bedeli karşılığı Antalya' dan bulmamız mümkün olur mu? Yoksa marta kadar Selahattin Bey' imi bekleyeyim?

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön