pepino
Zeynep hanım lütfen acele etmeyin mart ayı çıktıktan sonra fidenizi temin edin...Pepino soğuğa karşı oldukça hassas 15 derecenin altında gelişme durup yaprak dökmeye başlıyor,12 derecenin altında kök çalışması tamamen duruyor.
Olsun ben salonda yetiştiririm derseniz düşük nem ve 25 derecenin üzerindeki sıcaklık ve yetersiz ışık bitkinin ve kökünün yaşlanmasına yol açıyor.Bu bitkiden ev ortamında meyve elde etmeniz zaten olanaksız...Ben çapı 30 cm olan 35 kadar saksıyı bina içinde aydınlık sıcaklığı 15-18 derece civarında nemi %60 olan bir ortamda muhafaza ediyorum...Arkadaşlarım bu bitkilerden meyve elde etmeye çalıştığımı zannediyorlar.Amacım bitkilerimin donmasını engellemek...mart geldiğinde saksıların hepsini soğuk seraya alıp dış ortama alıştıracağım 2 hafta kadar sonrada dışarıya alıp bol sürgün vermeleri için gübreleyeceğim...Aldığım bu taze sürgünleri perlite batırıp köklendireceğim...1 mayıs gibi elimde köklü fide olur sanırım...Zaten bu bitki için en uygun zamanda bu bence, tabi ege ve akdeniz bölgesindeki arkadaşlar bir iki hafta önce dikebilirler bahçeye pepino fidelerini...Arkadaşlar bence acele etmeyin her şey zamanında yetiştirilirse, daha sağlıklı oluyor ve daha lezzetli meyveler elde edebiliyorsunuz...
|