öncelıkle soganlı bıtkılere ve ozellıkle lale ve zambaga bayılıyorum.
çok geç buldum sıteyi
( daha bugun kayıt oldum.ama zararın neresınden donersen kardır dıye dusunuyorum.
aslen balıkesırlıyım.dolayısıylada zambagın ana vatanındanım dıyebılırım
bahcemde bır cok zambak mevcut.1 tanesı bıle 100 metrekareden buyuk bır alanı mukemmel kokutmaya yetıyor.
coğaltmasıyla ılgılı olarak 4/5 sayfayı okudum.bılmedıgım tohumlarından cogaltmayı ogrenmıs oldum.
ama ısın en basıtı bence soganını ayırıp ekmek ve 2 yıl sabretmek.
**** cıcegı actıktan sonra kurumaya yuz tutmus sapı kuru ve serın bır yere asarak sap uzerınde olusan yenı tomurcuk soganlarını toplayıp bır sonrakı ekım zamanında ekmek.
ve yıne balıkesırde bır dostum zambak yetıstırıyor.her yıl zamanında tarlaya ekıp cıcek acıp kuruduktan sonra tekrar topraktan cıkarıyor.fazla yagıs alıyorsa bolgenız **** kar cok yagıyorsa topraktan cıkarılması bence cok daha dogru olur kanısındayım.
tabii bu ısı profesyonel anlamda yapan arkadasların fıkırlerı cok daha onemli..