View Single Post
Eski 13-01-2009, 12:02   #83
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sn. Malbman,

Pompa hakkında verdiğiniz bilgi ile beni rahatlattınız. Depo ilavesi falan bayağı bir uğraştıracaktı beni. Depoyu koyduğumuz zaman birde pompaya başla-dur komutunu verecek seviye sensörü veya şamandra ile uğraşacaktım. Eğer sadece akıllı prizle bu işi yapabiliyorsak harika. Birtek debi fazlasını by-pas etme işi kalıyor ki, oda sisteme ayrıca bir hava motoru bağlama külfetini ortadan kaldıracak. Çünki sıvının oksijen alması bu by-pass anında rahatça gerçekleşir. Yalnız birde dalgıç pompanın elektrik bağlantısı için özel bir sigorta korumalı bağlantıdan bahsediyor ama onu yapamayacağım herhalde balkonda. Sadece topraklı uzatma kablosu götürebildim balkona. Akıllı prizi oraya takıp, daha sonrada akıllı prize pompayı bağlayacağım. Umarım sorun çıkarmaz. 250 watt gücünde küçük bir pompa zaten. Korumaya ne gerek var anlamadım.

Yetiştirme ortamının depoya akmaması için çok basit bir şey yaptım evdeki yoğurt kabının plastiğinden. Ø70 lik PVC borunun ekleme faturasının iç çapı 75 mm. Yoğurt kabının tabanından 75 mm çapında bir daire kestim ve sandık çivişini ısıtarak daha önce markalayıp işaretlediğim yerlerden delerek basit bir süzgeç yaptım. Bu süzgeçi en alttaki koyu gri borunun boru ekleme yuvasının içine yatay olarak yerleştirdikten sonra çatalı üzerine takacağım, böylelikle çatalın alt ucunu kapatmış olacağım. Resim koyacaktım ama fotoğraf makinam şarzda. Daha sonra ilave ederim.

Yetiştirme ortamı içinde her türlü riskine rağmen en temiz çözüm iri taneli perlit gibi görünüyor. Sistemin ve pompanın tıkanmaması için. Bu haftada perlit üreten firmanın adresini Google earth' ten adresini tesbit ederek belirledim. Oraya bir uğrayıp bilgi alacağım. Ayrıca çilek ağacının boyunu yükseltmek için yeni çatal siparişi verdim, biraz daha yükselteceğim.

Yalnız bende sonunda sistem bitti, nerede çilek fideleri diye tutuşacağım herhalde. Hiç araştırma yapmadım. Forumda Selehattin Yılmaz bey Bursa' dan gönderiyor herhalde ama elinde kaldımı bilemiyorum. İş bitmeden de isteyemiyorum. Sistem hazır olmazsa saklayacak yerim yok.

Sevgiler

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 12:54 Neden: Fotoğraf ilavesi
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön