View Single Post
Eski 13-01-2009, 09:19   #157
callypso
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Bitkinin ilk resimdeki köklerinde ciddi sorun var. Acilen saksı harcı değiştirmeniz gerek. Bunun için normalde ilkbaharı dinlenme döneminden çıktıktan sonra vegetasyona başlamadan yaparsanız uygun olur. Ancak bitkiniz fazla dayanamıyacak gibi.
Histolojisi hakkında da bize birkaç bilgi verirseniz? Ne zaman elinize geçti açık kök olarak mı? Substrat değiştirdiniz mi? nasıl bir substratda dikili? Çiçek rengi türü nedir?
Bir de saksının genel görüntüsünü ekliyebilirseniz.
Saygılarımla
Sayın Praecox,bu bitkiyi yurttdışından getirttim, 12 kasım 2008 bana ulaştırıldı,5-6 gün sonra sarı-kırmızı renklerde bir çiçek açtı (resim ektedir),yaklaşık 2 hafta sonra çiçeği kurudu ve ben saksı harcını değiştirmeye karar verdim, saksı harcı için cam kabuğu,mangal kömürü ve az miktarda hazır orkide toprağı kullandım (praktiker'den almıştım,sanırım içinde zaten de cam kabuğu vardır,ama değişik bir haldedir).
Galiba bitkiyi "dinlenmeye" zorlamakta hata yaptım,çiçeği kuruduktan sonra "gözler"-tomurcuklar uyanmıştı......
Hocam,tavisyeniz için tekrar teşekkür ederim, artık üstten suyu püskürtmeyeceğim, gerçekten zarardan başka bitkiye hiçbirşey vermiyor, bundan eminim artık
saygılarımla

Eklenen Resimler

callypso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön