Merhabalar,
Yıllardır bir phalaenopsis'im olsun diye hayaller kurup dururdum, bir türlü de cesaret edip alamamıştım. Hoya türleri, kaktüslerim ve lithopslarım derken aileye bir de bu orkide türünü katmaya cesaret edebildim sonunda.
Sayın praecox'in yorulmadan cevapladığı sorulara, bilgi dolu yazılarını inanılmaz taktir ettim. Bravo valla.
Bütün forumu okuyamadım henüz ama anladığım kadarı ile şeffaf bir saksı içinde bu güzel bitki duracak, çiçeklenme zamanı saksı değişimi olmayacak, 2 senede bir saksı harcı değişecek ve geçirgen olacak. Benim dün aldığım orkide şuanda iş yerimdeki çalışma masamda duruyor. İçerisi ışık alıyor ama bol ışık yok, bitkinin üzerinde daha tomurcuk halinde çiçekler var, gelişme gösteren minik çiçek yumruları var. Haftada bir çeşme suyu değil de damacana su ile sulasam uygun olur mu? Çiçeklenen bitkilere verilen çiçek coşturan gübre versem olur mu, ne sıklıkla gübre vermem gerekecek? Çiçeklenme süresi içinde masa başımda dursa çiçeği üzer miyim? İş yerim kuzey'e bakıyor, pencere önünde 1,5 seneye yakın zamandır duran mum çiçeğim var gayet mutlu yerinden çiçek tomurcukları da verdi. Hiç bir bitkimde böcek de yok

Onların yanına mı alsam uygun olur? Ortam sıcaklığı gündüz 21 derece civarı akşamları sıcaklık düşüyor. Bu aklımdaki soruları sizi yormazsam bir cevaplayabilir misiniz lütfen? Teşekkür ederim...