View Single Post
Eski 11-01-2009, 19:55   #481
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili arkadaşlarım, mevsimin kış olması tarımsal faaliyetlerimizi tabiiki olumsuz etkiliyor. amatörce yapacağımız tarım çalışmalarımız bir, birbuçuk ay gibi bir zaman sonra fidelerini yetiştirecek arkadaşlarımız için faal bir dönem olacak. Fidelerini hazır almak isteyen ,uğraşmaya vakti olmayan arkadaşlarımızda nisan sonu veya mayıs başı gibi fidelerini hazırladıkları sistemlere dikerek balkon ve bahçede topraksız tarım yapmanın zevkini yaşıyacaklar. Durum böyle olunca forum faaliyetlerinin yavaş olduğu şu günlerde pek fazla yazmak istemiyorum . Çünkü vereceğimiz bilgileri veya yapmak istediklerimizi mevsimi ile eş zamanlı yazarsak takibi daha kolay olur ,daha faydalı olur diye düşünüyorum.Ancak nedir yapacaklarımız diye sorarsanız öncelikle tohumdan fide yetiştirmek konusunu ele almak istiyorum . Bunun için sizlere daha öncekinden biraz farklı bir sera ( mini sera) modeli sunacağım. Bu sene tatbik edeceğimiz sistemlere birde aeroponic, püskürtme sistemi ilave edeceğiz. Evimizde balkonumuzda pratik ve amatörce nasıl yapabiliriz konusunu getirmek istiyorum.
Fide konusunda sıkıntılar yaşadım herkesin yaşadığı gibi. Ayni yerden ayni kişiden almama rağmem farklı çeşitler çıktı . İnanıyorumki bu işin en önemli noktalarından biride adını sanını cinsini bildiğimiz tohumları alıp fidemizi kendimizin yetiştirmesi.
önümüzdeki günleri sistem hazırlamak la bilgilerini geliştirmek için ders çalışmakla geçirecek arkadaşlarıma başarılar dilerim kolay gelsin.

Düzenleyen Kudret Tezel : 11-01-2009 saat 22:56 Neden: yanlışlık
Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön