Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züleyha
... şimdi nereye koymalıyım sorusuna cevap arıyorum. Direk güneş alan pencere içi mi yoksa aydınlık bir oda da sehpa üzeri mi daha iyi olur?
|
...Bitki seven çoğu misafir, gittikleri eve bazen saksılı bir açelya, siklamen götürürler. O gece ev içinde en güzel yere yerleştirilen bitki, en haşmetli biçimde, cayır cayır yanan kaloriferlere dayanmaya çalışırlar. Önce susuz kalır, ardından çiçekleri büzüşür, birkaç gün sonra yapraklar dökülür.
“Vah vah, ben hiç çiçek bakamıyorum, ne alsam öldürüyorum, işte yine öldü!” diye üzülmeyin. Yapacağınız tek şey, açelyanızı ya da siklameninizi evin en soğuk yerine koymak ya da balkona çıkartmak. Korkmayın, üzerine kar yağsa bile bunlara bir şey olmaz, hemen toparlarlar.
Açelyalar ve siklamenler her zaman dışarıda durur...
http://bahcevan.com/