Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Müspet ilim okumuş biri olarak bu tarz inanışları "batıl" diye adlandırmam gerekse de, ben şahsen Sansevieria'nın uğuruna tanık oldum. başımdan geçti. öyle ki sonradan anlıyorsunuz herhangi bir mülk alma gücüne sahip olmadığınızı bile bile birden bir bakıyorsunuz ev sahibi olmuşsunuz.
Evet söylem şu ki Sanseviera'nın yaprağı bir metreyi ulaştığında beklenmedik bir anda ev sahibi oluyorsunuz.
bir bitkinin uğuruna veya uğursuzluğuna inanmak batıl gibi ise de çevremdeki örnekler ve benim yaşadıklarım bu "batıl inancın" doğruluk payı içerdiği yolunda...
bende bu günlerde yine yeniden ne yapıp ne edip bir Sansevieria edindim...
edindiğim evi geçmişde satmak zorunda kaldım da...
batıl kelimesi kötü anlamda kullanmadım yanlış anlaşılmasın. ama ilmi bir açıklaması yok diye bir de normal dünyevi din klişelerine pek de bağdaşmıyan bir inanç olduğundan... başka bir kelime de bulamadım.
sonuçda denebilir bir bitkiden medet ummak ha...
ama olsun inanırsanız oluyor... denemeğe değer.
zaten hayata bağlı insanların kanseri yenmesi farmadaki meşhur placebo effect de pekde ilmi yönlerden açıklık bulamamıştır. 
|
Ben de ev olayına tanıklık yapabilirim, garip ve inanması güç ama tanıdıklarla da konuştuk da, herkes "Aaa, hakkaten!" oldu, garip ama öyle işte, ateş olmayan yerden duman?
gece
açıklayamadığımız şeyler yoktur denemez, açıklayamıyoruz denebilir diyen forum üyesi.