View Single Post
Eski 10-01-2009, 17:40   #51
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sayın Nariçi;

Çok hızlısınız, tebrik ederim. Ben daha malzemelerini yeni toparlıyorum.

Elimdeki pompayı iade ettim, çünki istediğim yüksekliğe basmadı. Bir haftadır pompa araştırıyorum. Kudret Bey yine hızır gibi yetişti, DC motorlu pompa alacaktım, ikaz edince pompa firması ile bilinçli tartıştım. Eğer bizim gibi sürekli veya beşer dakikalık dur kalklarla çalıştırırsanız elektrik motorlarının kömürleri iki ayda biter dediler. Kapalı motor olduğu içinde tamiri mümkün değil.

Dalgıç pompa araştırdım. Onlarında debi ve basınçları eve göre çok fazla. Debi ve basınç ayarı için ilave by-pass düzenekleri yapmak lazım. Yoksa taşar her yeri su basar.

Sizin yaşadığınızda böyle bir problem. Çatalın 50 mm yerlerinden taşması debinizin çok yüksek olduğunu gösteriyor. Debiyi kısa devre yaparak depoya geri döndürecek bir by-pass devresi yapmanız lazım. Bir başka çözümde ağacın üst kısmına koyacağınız bir besin deposu. Besin deposu dolunca pompa basmayı durduracak, siz bu depodan damlama şeklinde fideleri sulayacaksınız.

Fakat çalışmalarınızla ilgili hiç bir resim koymuyorsunuz. Resim koysanızda ağacın nasıl devrilmeyeceğine çözüm bulsak. Saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön