Dev Bal Kabağı tatlısı
Annem kabak tatlısını çok iyi yapar...Yalnız uyarmak istiyorum Atlantic Giant Bol suyla yetiştirilen bir kabak cinsi olduğu için bünyesindeki su oranıda çok yüksek...Kestane kabaklarını genelde 1/1 oranında şekerle yaparlar..Bal kabağı fazla şeker istemiyor...Sulanması ve kendi suyuyla pişirilmesi için kestane kabağı doğrandıktan sonra 24 saat şekerde bekletilir...Bakl kabağına aynı şeyi yaparsanız fiyasko olur.Çünkü aşırı su salıyor.Şekeri dökten yarım saat sonra pişirebilirsiniz....Piştikten sonra suyunu toplaması için bir süre fırında tutulması lazım...Yani kısacası tadı mükemmel...ancak doğru ölçülerle ve doğru pişirme yöntemiyle....Aynı kabağı parçalayıp iş arkadaşlarıma dağıttım inanın çoğu bal kabağının tatlısını yapmayı bilmiyor...
|