View Single Post
Eski 10-01-2009, 00:25   #14
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
mento-kola ve ötesi...

internette birçok yerde kola ile mentollü şekerlerin hızlı tepkimesinin videoları var, ve öyle hızlı tepkimeye giriyorlar ki, resmen ateşle barut, tabii salt bu etkileşimleri kolanın ve mentosun kötü olması demek değil, sadece hızla tepkimeye giriyorlar o kadar. Gerçekten zarar verebilir, midede olursa (mentosu mideye indirdiniz diyelim, kolayı fondip yaparsanız, yanınızda olmak istemem doğrusu! hele yerinizde hiç!)

Kola malum, böcek tozu ve ne idüğü belirsiz bir içecek! "ne idüğü belirsiz" ama tüm dünyada (Hintli bir yargıcı tenzih ediyorum, aklı başında insanların da olduğunu gösterdi tüm dünyaya ve dayanağı da "bu içecekte normalin üzerinde böcek ilacı var" idi diye hatırlıyorum, bizim değerli basın da adama "tü, tü, tü! "demişti, emperyalist şirket yalakalığı ayağına!, kendine yakışanı yapıyor herkes yani anlayacağınız) yasal olarak satılabiliyor, satılabilmesi için birileri ellerini nerelerine koyup izin veriyorlar, merak etmiyor değilim aslında!

Süt ve ayran zararlı şeyler ama, sakın onları satın alıp vermeyin kuzucuklarınıza, aman ha, kola içsinler, ne güzel böcek ilaçlı, böcek tozundan ve tüm canlıların vücudundan attığı CO2 ye, sicili pek temiz kavrulmuş şeker ve ne idüğü belirsiz bişeyler katıyorlar, hayatın tadı yani, ayılar bile içiyor ve kuzucuklarına veriyor(muş, da muş), iddia ediyorum, hiçbir ayı, hiçbir şart altında içmez o pis şeyi, ayılar çok sıkı gurmedir, armudun iyisiyle yetinmez, elcağızları ile taptaze balık yer, ağaç tepesindeki balların bile cenaze namazını kılarlar, siz tek bir insan duydunuz mu, dumansız, ateşsiz ağaca çıkıp bal tutup, parmağını yalayan, sıkar biraz...

Neyse, beslenmede de en doğru ölçü, "herşeyin fazlası zarar"dan ibaret, basit ama geçerli hayat kuralı işte, böylece her yönden (tek taraflı beslenmeden korunma, zehir teşkil edecek dozaja uzak kalma vs.) kazançlı çıkılıyor, bir de çeşitli besinler yenince, beyin analoji ile çalıştığından ihtiyaç halinde ne yiyeceğini, istekler yoluyla kendi söylüyor zaten.

Hasta (grip) olmak üzere olan bir yakınım, "mantar, mantar" diye açık araziye saldırmıştı resmen (kasım ortasıydı, mantar gibi mantar bitmişti her yerde, ancak çoğu zehirli diye bildiklerimizdendi, koyunlar ve bizim gibi iki ayaklılar yüzünden yenilebilenler azınlıktaydı diye düşünüyorum), sanırım çoğunuz mantarın en önde gelen özelliğinin bağışıklık sistemini güçlandirmesi olduğunu biliyorsunuz. Daha önce mantara yabancı olsa, canı nasıl isteyecekti ki!

Sürü sepet rahatsızlık var ve binlerce yenebilir bitkiden sadece 150 kadarını yiyoruz, çoğunlukla da 20 türün üstüne çıkabilene konfiçyüs muamelisi çekiliyor, domatesi bile güney amerikadan getirdikten sonra 300 yıl süs diye ekmişler ve çocuklarını dövmüş insanlar, "sakın meyvesini yeme zehirli(dir), yeme demedim mi sana, çocuk kolay mı yetişiyor!" diye, bugün de çok farklı konumda değiliz, resmin bütününü düşünecek olursak ...

Uzun oldu, madem forumdayız, ben de et yemem diyeyim, hiç birini ama (kırmızı, beyaz, balık malık, hiçbiri!), öyle atıp tuttukları gibi ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum, zararlı olsaydı 25 yılda hiç olmazsa ufacık bir belirti verirdi, nerde?

gece
ot yiyen forum üyesi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön