Merhaba Arkadaşlar;
Evine **** işyerine açelya alıp ta 1 ay içinde çiçekleri dökülüp tomurcukları kuruyan arkadaşlar hiç üzülmesinler.(Elbette üzülecekler ama kendinizi kahretmeyin)
Benim yan taraftaki görüntü resmimde görünen açık pembe açelyayı geçen sene mart ayında almıştım.Bozulmaya başlayınca feryat figan edip buradakilere sormuştum. Aldığım cevaplardan sonra ilk işim tabi bütün çiçek ve tomurcukları dökünce saksıssını değiştirmek oldu. Yaz boyunca balkonumda gölge bir yere koydum düzenli sulayıp yapraklarına su püskürttüm. Üzerinde tomurcukları görüp havalar soğumaya başlayınca içeri oturma odasına aldım.Şimdi yine resimde gördüğünüz gibi üzeri bol çiçekli. Tabi bir farkla Saksısını değiştirince biraz daha büyüyüp şahlandı.
5. sayfada bahsettiğim işyerime aldığım açelyam ise çiçeklerini döktü ve tomurcukları üzerinde kurudu. Yani geçen seneki süreç tekrarladı. Saksısını değiştirdim.Seneye onunda bol çiçekli olacağına inanıyorum.
Yani uzun lafın kısası
Çiçekçilerden bol çiçekli aldığınız açelyalardan ilk yıl birşey beklemeyin. Birdahaki seneye inanın sizi çok çok mutlu edecektir.
Tabi ben sadece kendi yaşadığım süreci paylaşmak istedim.
Bol çiçekli günler.
|