Güler Hanım, yandaki setlere güneş ihtiyacı olmayan bitki ararken japon aralyası almıştım. Aynı zamanda da yüksek bir duvarın altında bulunuyor. Fotoğraftakiler kısa (başka cinsi var mı bilmiyorum) ama 1,5 -4 m boylanma yaparlarmış. Gölge ya da kısmi gölgede yetişirmiş. Duvar diplerine, çalı sınırlarına, avlu kenarlarına dikilmesi öneriliyor.
Sizin oraya daha bodur bitki gerekir sanırım. Bodrum papayatlarının fazla dallarından ortancaların olduğu setin köşesine dikmiştim. Kışın çiçeğiyoksa da yaprakları yeşil kalıyor, mevsiminde de çok güzel açıyor. Sizin yerinize uyar mı?
Bir de üçüz çiçeklerini ilk gördüğüm yerde ağaçların etrafına dikmişlerdi (sizinki gibi taşlarla çevrili alanın içine), açtıklarında çok güzel duruyorlardı. Baharda bodrum papatyası ve yaz sonu üçüzler nasıl olur? İkisi de güneş seven çiçek, çiçeksiz zamanda da bodrum papatyasının yaprakları o alanı yeşil tutar, budama dışında da fazla ilgi istemiyor.
Üçüz çiçeklerinin dış kısmına kadife çiçeği ya da sizin yıldızlar çok güzel durur. Ama bu çözüm kışın işinize yaramaz.
Düzenleyen Kiraz : 08-01-2009 saat 12:45
|