Sayın Denizakvaryumu,
Kitle birlikte gelen dökümanı aşağıya kopyalıyorum. Buradan anladığım kadarı ile ürün sürekli alınabiliyor.
SHİİTAKE Lentinula edodes (Meşe mantarı)
MANTAR ÜRETİM KİT'İ NEDİR ?
Tarafımızdan hazırlanmış olan mantar üretim kitleri, sterilize edilmiş ve zenginleştirilmiş talaş karışımından ve kaliteli misellerden hazırlanmıştır.
Hiçbir suni madde içermez. % 100 doğal olarak üretilmiştir.
YETİŞTİRME ORTAMI
Kit size ulaştığında nakliyeden dolayı şok halinde olabilir, yetiştirmeyi düşündüğünüz yere yerleştirin ve orada 48 saat dinlendirin ! Direk güneş ışığı almayacak yerler tavsiye edilir, çevreden alacağı ışık yeterlidir. Torbayı açın ve tamamen çıkarın, talaş kütüğünü küçük bir leğenin içine yerleştirin.
MEYVELENMESİ İÇİN NE YAPILMALI ?
Eğer yetiştirmeyi düşündüğünüz yer kuru ve nem kontrolü mümkün değil ise, ince çıtalardan, kit torbasından 10-15 cm daha geniş ve yüksek bir çerçeve yapın ve çerçeveyi şeffaf sera plastiğinle, sadece altı açık kalacak şekilde sarınız.
Elde edinilen bu mini seranın ortasına 5'er cm ara ile 5'er mm hava delikleri deliniz. Kit torbası çapında veya biraz daha geniş bir kapa su doldurun üzerine 2-3 çıta yerleştirin ve çıtaların üstüne kit i yerleştirin, kitin tabanı suya deymemelidir.son olarak da yapmış olduğunuz mini serayı kitin üzerine geçirin. Mini serada damlacıklar oluşuyorsa bu demektir ki yetiştirme ortamını sağlamışınızdır ! Kapa ara sıra su ilave ediniz tamamen kurumasına izin vermeyiniz ve zaman zaman kaptaki suyu değiştiriniz ! İkinci ve daha sonraki dalgalar için her dalgadan sonra kit i 10-15 gün dinlendirin, dinlendirdikten sonra kit i tamamen su kaplayacak şekilde 5-10 dakika suya yatırın bu işlem yeni dalganın başlamasına neden olacaktır.
Kit i koliden çıkardıktan sonra yetiştirmeyi düşündüğünüz yer nemli ve mantar yetiştirmeye uygun ise küçük bir leğenin içinde yerleştirin. Günde 1-2 kez sisleme şeklinde sulama yapınız. Kesinlikle leğenin içinde su birikimi olmaması gerekiyor, mutlaka biriken suyu boşaltın !!! Birinci dalgayı aldıktan sonra kütüğü 10 gün dinlendirin, bu aşamada sadece haftada 2-3 kez sulamanız yeterlidir, bu süreyi geçtikten sonra kütüğü 5-10 dakika suya yatırmanız gerekiyor, su kütüğün tamamını kaplaması lazım, ve bu şekilde 5 ay ürün alımı devam ediliyor !
HASAT
Mantarlarların şapkaları tamamen açılmaya 4-5 mm kala hasad edilmelidir, bu durumda şapkaların çapı 5-15 cm ulaşabilir.
|