View Single Post
Eski 04-01-2009, 21:09   #11
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
72 yıldır orman kadastrosunun neden bitirilemediğini şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Merhaba.

Sn. Orman Mühendisi,

Birkaç arkadaşımız, orman ile kötü tecrübeler yaşadığından fazla hassas davranıyorlar. Buna rağmen orman mühendisleri ile bir problemlerinin olduğunu sanmıyorum. Ben de orman mühendisi mağdurlarındanım ancak münferit aksiliklerin her kurumda olabildiğini biliyoruz.

Hepimizin mutabık olduğumuz konu Orman İdaresinin eski ve hantal yapısından dolayı, ormanlarımıza yarar yerine zarar verdiğidir. Orman Bakanlığına gittiğimde bunu daha iyi görme fırsatını elde ettim.

Lüks bir otel görünümünde kocaman ve etrafındaki binalara tepeden bakan oldukça yüksek bir yapı. Hiç bir masraftan kaçılmadan döşenmiş binlerce oda. Koridorlar ve odalar adam dolu. Öğle tatilinde sanki bir holding boşalıyor sanırsınız. Biraz ötede (3-4 Km) Yüzlerce dönüm arazi içinde 10 adet yine otel kadar lüks 4-5 katlı binalar. Otoparkların hepsi araba dolu.

İşte benim gördüğüm bunlar. Yine de orman mühendislerine kızmıyorum. Sistem böyle kurulmuş. Yanlışlıkları halk kadar kendileri de görüyorlar ama değiştirmeye güçleri yetmiyor. Bürokratik oligarşi her zaman galip geliyor. Zamana direniyor. Ellerinde her imkan, araç gereç var ama yine olmuyor.

İşlerin yürüyüp yürümemesi, ormanların yanıp yanmaması kimsenin umurunda değil zannediyorum. Herkes için en önemli olanın kendi konumunu korumak olduğu açık bir biçimde görünüyor. 72 yıldır orman kadastrosunun neden bitirilemediğini şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön