View Single Post
Eski 03-01-2009, 15:20   #2019
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Halil Bey, şeflera, areka, benjamin, yukka, japon şemsiyesi drasena, atlas son derece dayanıklı güzel bitkiler. Benjaminle önceleri biraz sorun yaşayabilirisniz adaptasyon problemi var. Sonra bir uyum sağlarsa değmeyin keyfine.

Guzmanya çiçeği geçtikten sonta bir daha ev koşullarında açmaz. Çiçekli satılır zaten. O da geçince çok da estetik olmayan yeşil aksamı kalır senelerce. Dolayısıyla tercih etmeyiniz. Bambudan kastınız şans bambusu dediğimiz drasenysa sorun yok, gönül rahatlığıyla edinin. Ancak normal bahçe bambusundan söz ediyorsanız unutun, asla bir salon bitkisi gibi kaplı yetiştirilemez.

İstanbul fidanlıklarını bilmiyorum. Yapı marketlerin bahçe bitkileri bölümleri bazen gerçekten çok ucuz oluyor, salon bitkilerini buradan alın. Dış mekan bitkilerini de, (japon şemsiyesi, kamkat gibi) herhangi bir fidanlıktan alabilirsiniz.

Adenium normalde Afrika'nın doğal ortam bitkisi, sıcak ve ışık sorun olmasın, dikkat edin.

Portakal ise ne diyeyim. Hani kamkatdan (kumkuat) bahsediyorsanız güneşli, ışıklı, ılık bir pencere önünden başka çareniz yok. Sinameki tam anlamıyla bir bahçe bitkisi eve nasıl uyum sağlar hiç bilmiyorum. Üstelik kışın yaprak döküyor. Haydi bir süre deneyin diyeceğim ama bitkiye yazık. Kaplı yetiştirmede uzun sürede sonuç vermez zaten. Ben olsam eve koymazdım.

Pavlonya ise hayatta olmaz. "paulownia" google gibi bir yazıp arama makinesinde görsellerine bakarsanız zaten beni anlayacaksınız. Dünyanın en hızlı büyüyen ağacı diye sunulan bu ağacı bir saksıda evde bakamazsınız. Zaten kaplı yetiştiriciliğe de uygun değildir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön