Söylediğiniz gibi olabilir Sn Meyveli Tepe..Bu sabah yeni yapmış olduğum kompost kabını komple boşalttım. Kap içinde çok miktarda yeşil vardı. Elimde hiç kahverengi malzeme olmadığı için(gazete,kağıt haricinde) üşenmeden gidip, büyük bir çuval saman alıp geldim. Hepsini bir güzel karıştırıp yeniden kaba doldurdum. Yeterli neme sahip olduğunu düşündüğüm için, herhangi bir ıslatma yapmadım. Bu sefer malzeme içine, yaklaşık 1 kova da toprak koydum. Daha önceden yanmış koyun gübresi eklemiştim. O sebeple gübre takviyesi de yapmadım. Yeniden yanmayı kontrol etmek için bir kaç gün beklemem gerkecek herhalde.
Bugün kompostu boşaltırken bir şey daha farkettim. Yer yer koyu kahverengi renk almış malzemelere rastladım. Sanırım kompost oluşmaya başlıyor

.
Sizden son bir şey daha öğrenmek isterim Sn Meyveli Tepe. Oluşacak kompostu, Mart-Nisan gibi kullanabilme şansım var mı? Yoksa Sn Selahattin bey'in de belirttiği gibi, uzun bir süre bekleyip tamamen humuslaştıktan sonra mı kullanmak lazım? Yani olgunlaşmadan kullanımı bitki açısından sakınca oluşturacak mıdır ?