View Single Post
Eski 01-01-2009, 19:15   #35
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sayın knry07,elinize sağlıksistem ve ısıtma güzel. Ama şunu hatırlatmak istiyorum, besin eriyiğinin EC sini ölçmek için ilk ölçmeyi yartığımızda tankımızda kaç litre eriyik varsa ikinci ölçmeyi yaptığımızdada tankımızda aynı miktarda eriyik olmasına dikkat etmeliyiz.Bunun içinde tankımızda eksilen miktarı temiz su ile daha doğrusu eriyik hazırladığımız su ile takfiye etmeliyiz. İşte otomatik olarak eriyik seviyesini hep aynı yerde tutmak bu açıdan önem taşır. Ayrıca EC değeri ile PH değeride birbiriyle bağlantılıdır bilinçli bir ölçme için önce seviye kontrol edilmeli ,sonra PH ayarlanmalı ve sonra ec ölçülmelidir ki eriyiğimizdeki
tuz miktarının nekadarının kullanıldığını bulabilelim.
Birde şunu söylemek istiyorum boruların üstüne doladığınız ısı banlarını boruların içine taşımak yani içten ısıtmak daha ekonomik ve randımanlı olur.Eğer silikon bantların su içinde kalması tehlike arz edebilir derseniz ki doğrudur zira dısı silikon kaplıdır ve silon yumusak bir malzemedirbazı küçük darbelerde bile sıyrıla bilir, ısı bantlarını ayrıca bir hortum veya ince plastik borular içine alabilirsiniz.Böylece ısı tellerini izole etmiş oluruz.
böylece emniyetli ve daha ekonomik bir ısıtma yapmış oluruz diye düşünüyorum.
Her halukarda boruların dışına birde ısı izole köpüğü geçirmekte fayda var, zira enerjinin çok pahalandığı bu günlerde tasarruf açısından dikkatli olmak zorundayız.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim,kolaygelsin.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön