Herkese 2009 da ;sağlık ,mutluluk ve başarılar diliyorum.
Kudret Hocam ec metreyi gönderdikten sonra çileklerime daha bilinçli bakmaya çalışıyorum.Gerçi çilekler gayet sağlıklı gözüküyorlar ama ortada henüz meyve yok.Daha çok ışık alanlarının üzerlerinde çiçekleri de var ama...
Bu arada 10 gündür pimaşları sürekli ,80 watt olduğu söylenen ısı bantları ile sardım.Sanırım bu onları kış soğuğundan koruyacak.
Kudret Hocamdan gelen ;20 litrelik depodan damlama şeklinde yarım saatlik peryotlarla günde 6 defa sirküle ettiğim ve 28 kök çilek fidesi besleyen besin eriyiğinin başlangıç ec sini 1.65 olarak ölçmüştüm.Beş gün sonra 1.75,on gün sonra 1.9 ölçtüm.Bu arada eriyik on gün sonunda 13 litreye düşmüştü birazda ısı bantlarının sayesinde sanırsam.Yanlız ph ölçümünü merck marka 1-14 ve 6.4-8 ölçüm aralıklı ph kağıtlarıyla yapıyorum.Başlangıçta her iki kağıtla da yaptığım ölçümlerde gördüğüm 6-6.5 değerini on gün sonunda da aynen görüyorum.Bu değerler sizce normalmidir?Şimdiye kadar esin eriyiğini 15 günde bir değiştiriyordum.Bu konuda bir öneriniz olabilir mi?
Görüş ve önerilerinizi bekliyor,teşekkür ediyorum.
Düzenleyen knry07 : 01-01-2009 saat 16:39
|