Sayın Pakkaner yaprakların arkasını gün ışığında iyice inceledim. Pek birşeye rastlamadım. Yalnız az sayıda da olsa,yaprağa sıfır derece yapışık çok zor görülebilen, saydamla hafif sarı arası yassı mekik şeklinde bişeyler gördüm. Tırnakla kazıdım, zar gibi. Bunların ne olabileceği hakkında fikriniz var mı? Bir de yapışkanlık bugün daha da artmıştı. Umarım müdahale etmekte geç kalmıyorumdur. Çünkü kumkuatımı taaaa Antalya'lardan getirttim.Gözünün içine bakıyorum. Makro çekim yapamadığım için fotoğraf çekme şansım yok o yüzden detaylı anlatmayı tercih etmek zorunda kaldım. Bu arada yapraklarda da sanki dökülmeler hızlandı gibi geliyor bana. Ben yapraklarını atmıyorum dibinde humus olsun diye bekletiyorum. Yerdeki yaprakların hepsi uzunlamasına kıvrılmış durumda(belki teşhise yardımcı olur, bilemiyorum) Eğer bir ilaç uygularsam yanındakilere de uygulamam gerekir mi? Yanında fesleğen, cüce nar ve iki suculent cinsi var. Aynı saksıda değil ayrı ayrı saksılarda hepsi. Cevabınızı dört gözle bekliyorum. Tekrar teşekkürler.
|