Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker
Sevgili malban annenizin fideleri kaç günde o hale geldi tohumların toprağa atılış tarihi nedir? Domatesler kızarmak üzere diyorsunuz.Ben 12 kasımda tohumlarımı toprağa atmıştım şu an nefsunenin 36 nolu mesajındaki gibi.
|
Sevgili Gülbeşeker, toplam sekiz tane tohumu da 9 Ekim günü ekmiştim. Hepsinin gelişimi farklı farklı oldu. Ama kendi yetiştirdiğim ve annemin yetiştirdiği harika gelişmişti. Diğerlerini eşe dosta hediye etmiştim ama hiçbirisi bizim ikili gibi gelişmedi.
Ben bizimkileri ilk gerçek yapraklarını çıkarmalarından itibaren sevgili Kudret Tezel' den aldığım besin eriyikleri ile suluyorum. Belki bu fark ettirmiştir. Ya da sevgili Gürtunca' nın RR' lerinde olduğu gibi torf ya da toprak çok sıkıdır ve kök gelişimini engellemiştir.
Bir çok nedeni olabilir. Ama en önemlisi, bitkiler soğukta kalmasınlar. Soğukta (ya da 15-18 derecelerin) altındaki sıcaklıklarda gelişmeleri son derece yavaşladığı gibi, çiçek açanlar bile döllenemiyor.
Dediğim gibi bir çok neden olabilir. Bitkinizi siz daha iyi tanıyorsunuz. Ona göre bir değerlendirme yaparsanız, neyin yanlış olduğunu bulabilirsiniz.