Bir özeleştiri de benden;
B5A başlığına ilk yazmaya başladığımda üyelerimizin B5A yı tanımasını ve kullanımları konusunda yardımcı olmayı hedeflemiştim.Bunu ne kadar başarabildim bilmiyorum...Ancak zaman zaman gelen sorular karşısında cevaplayamadıklarım (bazıları formülü deşifre etmemek adına, bazıları da bilgi eksikliğimden) oldu...
Bazen de suskun (kalmak zorundaydım) kaldım...Tabi ki alışıla gelmiş bir tarım sistemi içerisinde sıradışı bir üründen bahsetmek (hele benim gibi bu mesleğin dışında biri olarak) oldukça zor bir iş... Ancak yine de hemen hemen tüm sorularda teknik arkadaşlara danışarak, cevap vermeye çalıştım...Burası her ne kadar bir forum olsa da bazı yasal mevzuatlardan dolayı zaman zaman ya suskun kaldım, ya da konuyu geçiştirmeye çalıştım. Ancak hep dürüst oldum...Yine dürüstçe söylemeliyim ki; zamanı geldiğinde B5A ile ilgili yanıtlanmamış soru kalmayacaktır...Sadece biraz zaman....
Ben Hüseyin Ovak olarak B5A nın yeni bir teknoloji olduğuna,Ülke tarımına ve ekonomisine çok şeyler katacağına,insanların daha sağlıklı beslenmesine fevkalade katkıda bulunacağına inandım ve sizlere bunu anlatmaya çalıştım... Bunu yaparken de üyelerin ürünü kulaktan dolma, ya da reklamasyon bilgilerle değil B5A yı bizzat deneyip etkilerini kendi gözleri ile görmelerini istedim...(Bu durumu bazı üyeler ticari olarak algılasa da..)
Kısacası kimyasal gübre ve zirai ilaçlarla kirlenmiş ve kirlenmeye devam eden topraklarımızı,atmosferi ve yeraltı sularını iyileştirebilmek,insanların beslenirken çeşitli hastalıklara maruz kalmalarını engelleyebilmek,çiftçinin ürün yetiştirebilmek için girdi fiatları altında ezilmesine seyirci kalmamak adına birşeyler yapmak istedim... Başarılı oldum ya da olamadım....Ancak amacım buydu...
Fakat gübre ve zirai ilaç piyasası çok büyük bir rant...Bu piyasanın içinde olabilmek ve kendini kabul ettirebilmek ciddi bir şekilde maddi güce dayanmakta...Bu bağlamda da bazı sorunlar yaşandı...
Tüm bunların yanında AB ülkelerinde bazı tescil ve araştırma enstitülerine başvurulmuş olmasına rağmen sizlerin önerisi doğrultusunda Türkiye'den de bazı Üniversite ve araştırma enstitüleri ile bağlantı kurdum...Ancak bu sektörde inceleme ve araştırmalar uzun bir süreç alıyor.Bu nedenle (henüz) tamamlanamayan bu sonuçları size bildiremedim,bildiremezdim...
Ne bileyim hatırlamadığım daha bir sürü hata ya da eksiklerim ile sanırım bu başlığın buralara gelmesinde oldukça sorumluyum diye düşünüyorum...Sizlerin kafalarınızı karıştırıp,yanlış yönlendirmişsem özür diliyor, Saygılar sunuyorum...
|