Selamlar Vifer;
Müthişsin, hiçbir şey gözünden kaçmıyor. Fındık Sorununa yazdıklarının nerdeyse tamamına katılıyorum. Tarım politikaları, birlikler konusunda yine de benden daha insaflısın bazı konularda. Devletin hataları yüzünden köylünün sıkıntılarını dile getirebilme konusunda tevazu gösteriyorsun. Ben zaman zaman daha katı oldum bazı eleştirilerimde ancak bu birşey değiştirmiyor.
Bazı yaşam tarzları artık yoz bir kültür olmuş yurdumda.
Katılırsınız katılmazsınız bilemem ama, yaşadığım için biliyorum. Katledilen üretimsiz zamanlar ve bu zamanlarda edinilen kötü alışkanlıklar (Kumar-alkol-uyuşturucu gibi) sarmış bu yoz kültürü.Yaşayanların sayısı da azımsanmayacak ölçüde.
Doğrudan devlet desteğine, ürün alım desteğine sonuna kadar ben de karşıyım
Cumhuriyet tarihmiz boyunca bu tür desteklerin yarar yerine zarar getirdiğini ve hiç birişe yaramadığını gördük. Kesinlikle devletten birşey beklememek gerekiyor. Yapılacaklar artık bu dönemden sonra çiftçiyi daha profesyonelleştirmek olacaktır. Bu bağlamda eğitimli kadrolara ihtiyaç vardır, ekip biçen köylümüz ifadelerini terminolojiden çıkarıp zırai işletmeler, tarım işletmeleri organizasyonları oluşturmak lazım. Birliklere karşı değilim. Birliklerin siyasallaşmasına ve de çıkar amaçlı kullanılmasına karşıyım. Sadece zırai birliklerden bahsetmiyorum. Meslek kuruluşlarının çoğunda bu ne yazık ki böyle.
En az bir siyasi parti kadar siyasetin içinde yer alma gayretlerini anlamakta zorluk çekiyorum. Hatta inanamadığım, inanmakta zorluk çektiğim bazıları var ki; onlar mecliste grubu olan siyasi partilerden bile daha aktifler.
Düşüncelerini açıkça ortaya koyduğun için teşekkür ederim.
Saygılar sunuyorum. Hoşçakalın
|