-Yeni bir hayata başlamak için emekliliği beklemek şart mı..?Cevabımız kısa olsun diyorsak Evet.
-Bir yere yerleşirken geride bıraktıklarınız..?
1.ve 2. derecede akrabalar ve arkadaşlarımız. Ama iletişimin kesilmesi sözkonusu değil.
-Yerleşmek istenilen yeri neye göre seçmelisiniz..?İklime ve beraber yaşayacağımız kişilere göre. İklim Yazın bunaltıcı olmamalı, Kışın ise dondurmamalı. Edremit Körfezi civarı, Altınoluk Beldesi ile Zeytinli Köyü arası olabilir.
-Eşler beraber mi karar vermeli..?HAYIR. Eşime kalırsa biz İstanbulda ölür gideriz. Sağlığımızı da ilgilendiren bu gibi kararlarda bence biraz diktatör olmak lazım. Eşlerimiz bazen yavaş düşünüyor ve bazıları ileriyi göremiyor.
-İkinci hayatta karşılaşacağınız sorunlar..?
İstanbulda 50 senedir yaşayabildiğimize göre heryerde yaşayabiliriz. Sorunlar çözülebilir.
-Çocukların okul hayatı..?
Kızım evlendi, Oğlum üniversitede, Problem olmamalı.
-Anne-babanız çok mu yaşlı..?Yaşlı olmak başka birşey, Hayattan kopmak başka.
-Bahçeli evde yaşamak..?
Apartman dairesinde oturmak istemiyorum.
- Evcil hayvan sahibi olmak...?
Mutlaka. Köpek ve Sincap düşünüyorum.
-Büyükşehirden kasabaya dönmek..?
Kasabada veya köyde yaşamanın, İstanbul ile bir farkı yok. Elektrik ve su olan heryerde yaşanabilir.
-Yeni bir yerde yabancı olmak..?Hiçbir yerde yabancı olmam. Tabi kendi payıma konuşuyorum.
Buralardan çoktan gitmiş olmalıydım. Senenin 3-5 ayı zaten Altınoluk veya Bayramiçte yaşıyorum. Ama Eşimin de yanımda olmasını tercih ederdim.
Saygılar
|