Öztan Bey, limonlar suyu çok severler. Benimkiler camın önündeler evin en aydınlık yerinde size tavsiyem siz de cam önüne koyu gölgeden hiç hoşlanmıyorlar bu yüzden yaprakları büyümüyor bir kirpik tanesi gibi gövdenin üzerinde kalıyorlar. Size göstermek için aceleyle az önce benimkilerin resmini çektim. çimlendiğinden beri cam önünde olan ile çimlendiğinden beri perde arkasında olan fidanlarımın arasındaki farkı göreceksiniz.
Neden bir menekşe yaprağının dibinde olduğunu da söyleyeyim. önceden az miktarda toprak vardı o saksının içinde ben de bir kaç tane çekirdek atıp üstünü kapattım bir ay geçti çimlenmedi diğerleri gibi çürüdü zannettim üstüne menekşe diktim sonra bir baktım ki limon çıkmış tam dibinden şaşırdım kaldım. azıcık daha büyüsün diğer kardeşleri gibi pet şişeye alacağım.
Bu arada Öztan bey sağlıksız olmasının sebebi köklerin kıvrılması da olabiliyor. Limonlar kazık kök yapıyorlar çok sonradan saçak köke dönüşüyorlar. saçak köke dönüşene kadar kökün kıvrılmaması gerekiyor kıvrıldığında sağlığını yitiriyor yeteri kadar büyüyüp gelişemiyor.
Şimdi de benim mini limon bahçem...
|