Nihayet Tekin Bey'i dün ziyarete gidebildik ve özenle hazırlamış olduğu atölyesini de görme şansımız oldu.
Uzun ve zorlu bir yolculuktan sonra artık ordaydık...
Tekin Bey bizi yolda karşıladı özenle hazırlanmış atölyeye hep birlikte ulaştık.
Benim bir süredir şekillendirmeye çekindiğim fidanımla birlikte ordaydık. Sobanın başında sıcacık çaylarla başlayan sohbetle birlite Tekin Bey dikkatle fidanımı incelemeye ve nasıl şekil verebileceğimiz konusda fikirlerini söylerken bir yandan da fidınımın kalabalık olan görüntüsünü temizlemeye başladı. İlk önce şelale tarzı, sonrasında afrika tarzı diye düşünürken birde baktım ki fidanımın şekillenmesi bitti bile....Benim tek katkım sadece Tekin Bey'i dikkatle izlemek ve fotograflamaya çalışmak oldu ama, anladımki uzun zaman bonsai ile ilgili bilgileri okumak forumları takip etmek, bir kaç saatlik bir atölye çalışmasına eş değermiş. Şimdi biraz daha cesaretli hissediyorum kendimi bu konuda.
Tekin Bey fidanımı çok güzel bir şekilde budadı, telledi kök budaması yaptı ve yeni formuna ulaştıktan sonra kedi elleriye gaz betondan yapmış olduğu muhteşem bir saksıya yerleştirdi. Tabiyki dibine yoysun ve çakıl taşları koymayıda ihmal etmedi... Ve ortaya dağınık ve kalabalık bir fidandan bonsai olma yolunda ilk adımını atmış muhteşem bi çalışma çıktı...Böylece ilk bonsai adayıma, saksısına ve kök açmak için yine Tekin Bey'in kendi imalatı olan alete Tekin Bey'in sayesinde sahip oldum.
Şimdi bir yandan fidanımı izlerken bir yanda da dün yaşadıklarımı ve sahip olduklarımı sizlerle paylaşmaya çalıştım. Deniyimlerini bizimle paylaşan Tekin Bey'e ve güler yüzlü misafirperverliğinden dolayı Tekin Bey'in eşine çok teşekkür ederim...
|