View Single Post
Eski 27-12-2008, 21:57   #40
Başbahcivan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nejla K. Mesajı Göster
Sayın başbahivan, size sormak istediğim bir soru var. Biliyorsunuz Aydın sıcak bir şehir. Bizler kış aylarında çiçeklerimizi balkondan içeri almak ihtiyacı duymayız.Özellikle güneye bakan balkonumdalar. Ancak 1-2 günden bu yana -3 lere düşen sıcaklık beni korkuttu ve hepsini içeri taşıdım. Isıtılmayan bir odada sabah güneşi alacak şekildeler... Sardunyalarım 1-2 ay önce dikildiği için daha yeni, etkilenmelerini istemedim ama kaktüslerimi bile içeri aldım. Begonyalar,küpeliler sümbüller de dahil...Sizce kışı içeride geçirmeleri onları olumsuz etkiler mi sardunyalarım özellikle havadar olmak mı isterler? İlginiz için şimdiden teşekkürler...
Sevgili arkadaşım sardunya genelde dış mekan bitkisi ama kışın dondurucu soğuklardan etkileniyor,evimizin güney yönünde poyraz (kuzeyden esen )rüzgarı almasın üzerine kar,kırağı yağmadığı müddetce birşey olmaz sulamasını sabah hava ılımaya başlayınca yapın akşam saatlerinde sulama yapmayın,toprak iyicene kurumadan sulama yapmayın fazla su çürütür, ayrıca kaktüs,begonya ve küpeli çiçeklerini içeri al, sümbüller dışarıda kalsın daha iyi olur.Teşekkürederim

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön