Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi
Yeni marka damaca su için analiz sonuçları: (Besin eriyikleri için hangisi uygunsa o suyu kullanacağız.)
Ph: 6.8
KH:15 d.
GH:>4 d.
NO3: 25 mg/l
NO2:0 mg/l
sayın kahyanur ve sayın Kutret bey, bu durum nasıl?
|
Sayın Nariçi;
PH: 6.8 çok iyi. neredeyse nötr bir su
KH:15 d orta sınırında bir karbonat sertliği. Daha yüksek olsa yüksek sertlik seviyesine gelecek. Ama genel sertlik düşük olduğu için bu sudaki karbonat sertliği suya sertlik vermeyen iyonlardan kaynaklanıyor. Yani sodyum ve potasyum karbonat ve bikarbonatlarından kaynaklanıyor olabilir. Sağlığa zararlı değil.
GH: 4'den büyük, 5'den küçük. Çok iyi bir değer içme suyu için. Yani düşük bir su sertliği.
NO3: 25 mg/lt işte bu fazla. Ama bitki besin çözeltisinde rahatlıkla kullanılır. Zaten besin çözeltisine NO3 ilave ediliyor.