Ben de size çok lezzetli ve doyurucu bir tavuk çorbası tarifi vereyim. Eşim ve oğlum bu çorbaya bayılırlar:
Bir adet bütün tavuk budu (kalçası) iyice haşlanır. Haşlanmış but sudan çıkarılarak soğumaya bırakılır. Tavuk suyuna bolca tel şehriye ve tuz eklenir. Tel şehriyeler haşlanırken, bir kasede 4-5 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve 1 kaşık un iyice çırpılır. Bir yandan da soğuyan tavuk minik parçalara ayrılır. Hazırladığımız karışım tavuk suyuna terbiye edilir. Kesilmemesi için önce karışımın içine sıcak tavuk suyunu azar azar ilave etmeli, ılınan karışımı sonra çorbaya dökmeliyiz. Tavuk etlerini de katıp, karıştırarak 2-3 dakika daha pişirdikten sonra, kaselere alabilirsiniz. Ben hiç yağ koymuyorum tavuk suyu epey yağlı oluyor. Servis ederken de üzerine bol karabiber ve kırmızı biber çok yakışıyor. Yanına turp dilimlemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun
