View Single Post
Eski 05-08-2006, 18:07   #63
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006
Alıntı:
Orjinal mesaj sahibi vifer.

Malina Vergide en büyük kaçak tarım sektöründedir.Karşılığı olmadan bol keseden verilen desteklerin sonucudur dolaylı vergiler.Bunu da devlet bütün kesimlerden topluyor.

Son Söz:Kör tutuğunu öper.

Tartışma Fındık Sorunu tartışması ekseninden kaymış görünüyor.Kanımca bu tür sorunları özellikleri içinde tartışamamak sadece bu forumdaki bizlerin sorunu değil. Göründüğü üzere sorumlular, yetkililer, bu işi takip ediyorum gailesinde olanlar eğer soruna çözüm getirmek üzere tartışıyor olsalardı olayları bu boyuta taşıyıp, daha büyük açmaza taşımazlardı. Neredeyse biraz daha sağduyudan uzak davranılsa, toplumsal infial oluşacak, telafisi imkansız zararlar verilebilecekti. Neden olarak, hak aramanın, sorunu çözmeye çalışmanın, gereksiz fikirlerin ortaya atılması, çözüme ulaşma çalışmaları yapılacağı yerde birilerinin birilerine taraf olma gayretleri yüzünden konunun ekseninden sapmış olduğu göz önüne asla alınmayacaktı. Fındık üreticilerinin hak arama platformu olacağı yerde neredeyse, toplumsal suçlu olacakları bir boyuta taşınacaktı. Ayrıca gözden kaçan diğer bir husus da hak arama yürüyüşü önce protestoya ardından hükümet sorunu haline dönüştürüldü.Bizler bunu her zaman yapıyoruz. Sadece bu yönetimle alakalı bir şey değil. Önceki dönemlerde de buna benzer çok olaylar yaşandı. Olaylar saptırılıp adeta hak arayanlar haksız duruma dönüştürüldü.

Tartışmanın sapması ile alakalı olarak yukarıda vifer'in mesajından bir alıntı yaptım. Fındık üreticilerinin sorunu tarım alanında vergi kaçağı meselesine dönüştü. Vifer söylediğinde haksız demek istemiyorum burada. Asıl olan yapıcı olunacaksa, konunun kendi ekseninde tartışılmasıdır.

Vergi kaçağının büyük bir kesiminin tarım alanında olması gerçeği de ayrıca doğru bir tespittir. Son nokta itibarı ile semt pazarlarında satılan hiçbir ürünün belge karşılığı satılmaması bunun en net ifadesidir. Ancak bu konu başka bir tartışma konusudur.

Esenlikler diliyorum.

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön