View Single Post
Eski 05-08-2006, 12:29   #56
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006
Ne Güzel Bir Forum Konusu...Ne Güzel Tartışma...

Selam arkadaşlar;
Fındık üreticilerinin sorunlarının tartışılacağı düşüncesi ile açılan başlık altında görüyoruz ki; ucundan tutulan her sorun ayrı bir yumağa doğru dolanıyor. Dolanıyor diyorum zira gerçekten sorunlar yumağı haline gelmiş olan güzel yurdum çözümlerden ziyada çözümsüzlüklere uzanıyor.
Malina öncelikle sana çok teşekkür ediyorum. Böylesine güzel, hassas ve de güncel bir konuyu foruma taşıdığın için.
Birkaç gündür forumu çok sıcak takip ediyorum. Bugün de baştan sona tekrar okudum. Alıntıları ile, yürütülen fikirlerle, ortaya atılan farklı düşüncelerle harika gidiyor. Zaman zaman hissedilen küçük gerilmeler de konuyu tartışmanın yararlı olduğunun bir göstergesi. Demek ki; farklı fikirler var ve tartışılıyor.
Her düşünce sahibine özgün, ona ait, tamamı ile fikri ortaya koyan şahsın ürünüdür. İfade de sadece fikir sahibini bağlar. Foruma taşınan köşe yazarlarının fikirleri de onları bağlar. Hissettiğim şu her hangi bir gazetede yazan şahsın fikri sanki daha fazla önemsenmeliymiş gibi ön kabul ve şartlanma var. Senelerce gazetelerde yazmış olan politika yazarlarının, bazılarının zaman zaman ülke yönetiminde bulunanlara göre fikirlerinde sapmalar, söylemlerinde vıcık vıcık kaygan yağlı ifadelere rastlamamız olağan değil mi? Olmuyor mu böyle şeyler. Bu tarz insanların yazdıklarının güncel politik konularda da yüzer gezer olduğunu çok müşehade ettik. Fındık üreticileri gündemdeyken de bunları gözlemledik. Ortaya çözüm olacak fikirler koyacakları yerde şu şöyle demiş, bu böyle demiş ifadeleri, sorunları alevlendirmekten başka işe yaramıyor. Üstelik ortada toplumsal bir hareketlenme varken herkes bu konuda sorumluluğunu çok hassas ölçeklerle tartıp boş boğazlık yapmadan, germeden, yalakalık yapmadan, varsa düşüncesini ortaya koymalı. Başkaları da düşüncesine ters bile olsa tamamını dikkatle incelemeli, varsa içinden yararlı olanları birlikte sahiplenmek adına destek olmalı.
İfadelerimin sonucu olarak şunu söyleyebilirim. Gündeme taşınan bir konu, foruma katılanların kendi fikirlerinden ziyade, başkalarının bu konuda söylediklerini foruma taşıyarak, adeta aynen katılıyorum dermişcesine zaman zaman altına kendi fikri olarak hiç bir açıklama yapmadan olduğu gibi yapıştırmış. buna karşı fikir üretenleri de anlamaya çalışmadığını görüyorum. Tebrik ediyorum VİFER, tebrik ediyorum MİNE Hanım, tebrik ediyorum MALİNA,tebrik ediyorum fmt79, ne mutlu size tartışacak fikirleriniz var ve ortaya koyup savunuyorsunuz.
Ancak tartışma ile kalmayıp, tartışma sonucunu asgari müştereklerde de olsa birleştirip çözüme doğru fikir ayrılıkları olsa bile birlikte hareket etme olgunluğu yakalanmalı.

Böylesine güzel tartışma platformlarının devamını diliyorum. Hatta kıran kırana...
(Asla fikre saygı çerçevesini aşmadan)

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön