Sayın Envor, sizin ellerinize sağlık. Biz sadece yeni bir yuva açtık onlara. Güneşten yana hiç endişeniz olmasın. Ben saksıları kurarken, aşırı güneşten kavrulabilirler diye camlara strafordan perdeler yaptım. 5. sayfadaki resimlerin birinde net olarak görebilirsiniz. Şimdi ise soğuk havaya izolasyon vazifesi görüyorlar. Bugün bir ara güneş çıktı hemen çıkardım strafor perdeleri.
Balkonun geniş tarafı güneydoğu, dar tarafı güneybatı, köşe tam güney. Günün büyük bir bölümünü güneşle geçirecekler, belkide aşırı güneşten korumam gerekecek ama şimdi güneş olsun diye dua ediyorum.
Ben bu hafta sonu su değiştirmeyi düşünmüyorum, çünki yedek besin deposunu yerine koyduğum zaman neler olacağını görmek ve takip etmek istiyorum. Gelişmeleri de fotoğrafla sizinle paylaşmak istiyorum. Benim beklentim sistemi yedek besin tankı ile takviye ederek su değişim süresini biraz daha uzun tutabilmek. Ama fide bolluğundan kavanoza koyduğum ve sizin sistemle çalışan sistemin suyunu sizin önerileriniz doğrultusunda bu hafta sonu değiştirebilirim.
Saksıda torfta dikili olanlara şimdilik torfun nem durumuna göre sadece su veriyorum. Böylece saksı ile sistemin gidişatını da yan yana kontrol ederim diye düşünüyorum. Geçen senede saksıda tohumdan yetiştirdiğim domates çok iyi bir gelişme göstermişti , ama balkon tarımıyla bile henüz hiç ilgimiz olmadığı için çiçeğe boğulmuş fidelerden sadece 3 adet domates yavrusu almıştım. Ne şaşırtma, ne sırığa alma. Şimdi düşünüyorum da fideler resmen yalvarmış bana. Ben sadece o muhteşem kokuyu koklamak için gidiyordum saksının yanına. Döllenmesi için fiskelemekten değil de oraya buraya saçılan kolları toparlarken sallantıdan döllendi her halde o 3 adet domateste.
Agaclar.net sayesinde sizlerle tanışmak yeni bir ufuk açtı bana. 35 yıllık çalışma hayatından sonra 6 aydır evde oturmaktan tam sıkılıyorum derken önümde kocaman bir dünyanın açılmasına sebep oldunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Domates fideleri içinde ayrıca size tabii ki. Sevgilerimle.
Düzenleyen Sarıcan : 13-06-2009 saat 08:17
|