View Single Post
Eski 24-12-2008, 12:43   #10
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Yeni yuvalarını sevmiş gibiler

Bugün ikinci gün, hava birazda soğuktu. Balkona tedirgin gittim ama çiçeklerin ışıltısını görünce içim rahatladı. Yeni yuvalarını sevmiş gibiler.

Kavanozların dışını alüminyum folya ile kapladım. Unutmadan ilk deneyimimi paylaşayım sizinle. EC eriyiğini hazırladığım 10 litrelik pet şişeyi eriyiği sisteme boşalttıktan sonra öylece bırakmıştım balkonda. Bugün bir daha ki sefere yeniden kullanırım diye saklamak için aldım, hazırladığımız eriyiğin şişede kalan bulaşığı hemen kaymak gibi olmuş.

Herhalde eriyik ışıkla temas ederse alg oluşur dediğiniz şey bu olsa gerek. Alg denilen bu kaymak gibi materyal bir sonraki seferde hazılanacak eriyiğin temiz suyunu bozar mı? Nelere dikkat edilmeli? Kavanozların alt kısımlarında alüminyum folyoyu alta doğru kıvırarak yerleştirdim, üstende boğazı sıkı sıkı kavrayacak şekilde bantladım. İzolasyon için yeterli olmuş mudur? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Diğer PVC saksılarımda strafor kapaklar boru içinde rahat hareket edecek şekilde duruyor. Kenarlarda olan 1-2 mm' lik boşluklardan girebilecek ışık sıvıya zarar verir mi? Gerekirse alüminyum folyo ile onlara da gölgeleme yapabilirim.

Son resimde görülen sarı kapakta damacanayı yerleştireceğim yer. Şimdilik su seviyesini kontrol etmek için damacanayı yerine koymadım. Işık girmesin diye kapak koydum. Şimdilik hiç sıvı eksilmemiş. Bu haftayı böyle geçirmeyi düşünüyorum. EC metrem olsaydı günlük değişimleride kaydetmeyi düşünüyordum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 12:31
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön