.
"Sayin Denizakvaryumu,
Bu tarz icin dusunduklerinizi anliyabiliyorum. Agaclari cok sevdiginizden oyle dusunuyorsunuzdur.Yazacaklarimi okuma firsatin olursa belki bu tarzi sevmene **** en azindan hosgoru ile bakmana faydali olur diye dusunuyorum.
Bircok meyve agaclari daha iyi, daha lezzetli meyve versinler diye insanlar tarafindan cesitli yontemlerle asilaniyorlar ve daha guzel meyveleri hepimiz yiyip midemizi dolduruyoruz ve bunda bir yanlislik yoksa ki kanimca yokur.
Peki mide deyilda goz, gonul dolduracak bir cesit asi gibi baktigim bu isleme[Sayin Bonsaireef,in yaptigi tarz]niye yanlis bir islem diye bakayim? sonucta meyve agacinada kuru dalada yapilan islem bence ayni biri mideye digeri goze hitap ediyor ve su an yalniz resimlerde gorme imkaninin oldugu bu tarzi gercek bir bonsai olarak gorseniz[Sayin bonsaireef,in bonsaisi daha baslangis asamasinda o agaci belki iki uc sene sonra gorme firsatin olur o zaman yazdiklarimi daha iyi anlarsiniz] inanin yureginiz yerinden oynar ve gunlerce de o agaci unutamazsiniz.Bunlarin hicbirisi aldatmaca deyildir bu bir yaraticilik sanatidir ne agac aldatiliyor nede karsi taraftan agaca bakanlar.Zaman icinde yasayan agac sevgi ile ,sevda ile kuru govdeye sarilip omur tuketecek hic birsey sevmeden hic birseye boyle sarilamaz diye dusunuyorum. Agacin sahibide agacinin yasayan ve kuru bir govdeden olusan bir agac oldugunu gizlemiyor dogal olarak ortada aldatilan hicbirsey yok.
Bu tarzda dogada bircok agac gorebilirsiniz sehir disina ciktiginiz zaman cevrenizi iyice gozleyin doganin sundugu tarzlara parmak isiracaksiniz.Iste ustalik dogadaki o tarzlari bir sihirbaz gibi "okus, bokus" yaparak kucuk bir bonsai saksisina aktarmaktir. Bunu yapabildiginiz zaman tarz ne olursa olsun
agac seven biri bunu gormemezlikten gelemiyecektir"
Sayın Ali H.Ali
açıklamalarınız, tam anlamıyla bonsai konusunda ÜSTAT mertebesine ulaştığınızı gösteriyor,sizi gerçekten tebrik ederim.
Bu konudaki görüşlerim, sizin açıklamanızdan sonra değişti,şimdi olaya daha farklı gözle bakıyorum.
Teşekkürler.
|